Her blir Anno til

Anno-kulissene begynner å ta form ved Erkebispegården i Trondheim.

Tar form: Trondheim og Erkesbispegården anno 1537 kommer på TV i høst. 

Saken oppdateres.

NRK-serien Anno som sendes til høsten har allerede begynt å vise seg i form av kulisser ved 1100 år gamle Erkebispegården. Kulissene er allerede godt synlige for vanlige folk. Programleder Selda Ekiz gleder seg til å komme tilbake til byen hun bodde i for kort tid siden:

- Jeg ble jo godt kjent med Trondheim da jeg bodde der og jobbet med Newton, men etter den sesongen her med Anno kan jeg enda mere.

- Nok til å bli turistguide?

- Ikke ennå, men når Anno er ferdig, kanskje! Jeg tror faktisk jeg kunne vært turistguide i både Bergen og Fredrikstad etter de forrige Anno-sesongene. Jeg bodde jo i Bergen som student også, og kan definitivt si at Bergen anno 1764 var noe annet enn Bergen anno min studenttid.

LES OGSÅ: Anno til Trondheim

Til høsten får deltakere og seere oppleve Trondheim fra 1537, da den katolske erkebiskopen Olav Engelbrektsson flyktet fra Nidaros og Norge ble underlagt danskene. Engelbrektsson ble beskyldt etter sin død for å ha fremmet katolske fremfor norske interesser, men historikere har i etterkant ment at dette var urimelig kritikk. Likevel var nordmenn og trøndere godt katolsk oppdratt på denne tiden, og det er også dette Ekiz trekker frem:

- Man kan godt le litt av hvordan folk var 500 år tilbake i tid, men samtidig er det også interessant å forstå hvorfor de gjorde som de gjorde fordi de hadde en god grunn.

LES OGSÅ: Visste du dette om Vestfronten?

Produksjonsselskapet Strix er hemmelighetsfulle og ønsker ikke å kommentere noe rundt kulissene rundt Erkebispegården. Så da gjenstår det å se på TV-skjermen til høsten hva som skal skje i området ved Nidarosdomen.

Tv-suksessen søker flere hundre statister i Trondheim. Strix har henvendt seg til dramamiljøer i Trondheim.

Tilbake i Trondheim anno 1537: Selda Ekiz. 

Tilbake i Trondheim anno 1537: Selda Ekiz. 

På forsiden nå