Samantha Fox avlyser på Sverresborg

- Det regner menn på Sverresborg, sier Stein Vanebo når Samantha Fox blir erstattet av The Weather Girls.

Avlyser: Som eneste kvinnelige headliner avlyser Samantha Fox på Sverresborg Arena, men blir erstattet med duoenThe Weather Girls. Foto: Nordic Beats / Handout 

Saken oppdateres.

Saken er korrigert kl. 22.34 på grunn av feil i navn på bestningen i The Weather Girls.

Samantha Fox skulle stå på scenen på Sverresborg Arena sammen med andre 80- og 90-tallshelter som Rednex, Alphaville, Scooter, Samantha Fox og 2 Unlimited i august. Nå avlyser hun, men blir erstattet av The Weather Girls.

The Weather Girls består i dag av Dynelle Rhodes og Ingrid Arthur, som har erstattet orginalbesetningen med Izora Armstead og Martha Wash. Bandet ble verdenskjente for landeplagen «It's raining men» i 1982. I Norge havnet låten på 8. plass på VG-lista. Låten ble originalt skrevet at Paul Schaffer og Paul Jabara i 1979, og ble tilbydd artister som Diana Ross, Donna Summer, Cher og Barbra Streisand før duoen slo gjennom med den.

Erstatter én kvinne med to

LES OGSÅ: Tidenes kultursommer i Trøndelag

Konsertarrangør Stein Vanebo sier med bredt smil om munnen at han nå «erstatter én kvinne med to», etter debatten om kvinneandelen på Trondheims store arenaer i Adresseavisen forrige uke.

- Har Samantha Fox fått med seg lokaldebatten og fått kalde føtter?

- Nei, hun er uskyldig. Hun måtte kansellere på grunn av et TV-opptak denne dagen. Men, hun har jo skapt overskrifter igjen.

Trondheim Concerts-arrangøren forteller at han har kjent på debattene som har gått de siste to ukene.

- Jeg har aldri følt meg så gammel gubbe som i forrige uke. Jeg var på sykkeltur med en annen gubbe på fjellet da Samantha Fox dukket opp som overskrift i Adresseavisen. Deretter satt jeg og kollega Kristian Digre litt fortumla etter småkjeft fra alle arrangørkollegaer rundt oss, også kommer beskjeden om at vårt eneste kvinnelige alibi kansellerer. Da føler man seg ekstra gråsprengt i håret.

- Litt av en lissepasning

Men så kom en ny mail om en duo som kunne fylle Samantha Fox’ plass og Vanebo og Digre kunne trekke på smilebåndet.

- The Weather Girls var litt av en lissepasning til oss, som kommer til Sverresborg og synger om at det regner menn. Det passet oss fint. Da kan vi gå tilbake til arbeidet med Bruce Springsteen mens de andre gubbene fortsetter debatten, smiler Vanebo. Og forteller at artisten han har jobbet hardest med å få tak i de siste tre årene, er svenske Robyn som han så på Pstereofestivalen i 2010.

LES OGSÅ: – Det fungerer ikke sånn at vi ringer Taylor Swift, og så kommer hun 2. juli.

Sommerens kvinneandel på store arenaer til tross: Trondheim Concerts har hatt Highasakite og Susanne Sundfør på sine arenaer som i år er å finne som Pstereofestivalens og Olavsfestdagenes headlinere.

It's raining men, hallelujah? The Weather Girls kommer til Sverresborg Arena sammen med flere i august. 

It's raining men, hallelujah? The Weather Girls kommer til Sverresborg Arena sammen med flere i august. 

På forsiden nå