PA-anlegget i Storsalen fikk sin forsterkning i 2014, og nå pusses også akustikken i salen opp. Den harde klangen skal tettes til, og det legges en porøs puss i kuppelen i rommet for å redusere gjenklangstiden.

Musikkutstyrsordningen (MUO) serverte i 2014 1,6 millioner til forbedret lyd i Storsalen, og takket være trygg økonomisk styring og UKA15-overskudd kan studentene selv spandere på seg en ekstra million til finpuss.

UKA15-overskudd reinvesteres

Da Studentersamfundet i Trondheim var ferdigbygd i 1929, krevde ikke musikken det den krever i dag. Det har lenge vært en kjent sak hos både artister og lydteknikere i landet at Storsalen er et krevende rom å få god lyd i. Dempingen av klangen hjelper også på mindre publikumsstøy.

- Artister og management forventer et dødere rom enn før. Man er avhengig av mindre gjenklang i moderne tid, og muligheten til å styre klangen selv, forteller Tormod Gjestland, husøkonom ved Studentersamfundet.

- Moderne musikk er mer «oppmikket», og da er det klart at det må investeres i, forteller Gjestland og nevner i hovedsak rocken.

Den ordinære driften til Studentersamfundet går ikke lenger i underskudd, og med UKA15-overskudd kan studentene reinvestere i utstyr til seg selv. Det forventes at UKA skal gå i pluss – likevel var overskuddet etter UKA15 større enn Studentersamfundet hadde budsjettert med.

Skal være best

I skrivende stund forbedres kuppelen i taket, og til høsten kan konsertgjengere glede seg over finpusset klang, men også bedret lyssetting. Storsalen i Studentersamfundet skal fortsatt fungere til revyer, møter og konserter, men det er konsertene som satses skikkelig på.

- Studentersamfundet var konsertscene lenge før alle andre var det, og så lenge våre medlemmer ønsker å gå på konsert, så vil Samfundet alltid tilstrebe å være best på området, avslutter Gjestland.

Mindre gjenklang: Neste gang Sivert Høyem dukker opp i Storsalen, kan han riste ekstra på tamburinen. Foto: Vegard Eggen