Karin Krog, Svein Finjarn og Motorpsycho blir innlemmet i Rockheim Hall of Fame under et stort arrangement på Clarion-hotellet på Brattøra 3. august. I tillegg til hovedpersonene kommer et kobbel med gjesteartister.

- Åge Aleksandersen og Sambandet skal i aksjon på scenen. Det skal også Ida Jenshus, Ole Paus, Jan Eggum, Sugarfoot, Trond Graff og flere andre, forteller Rockheims prosjektleder for Hall of Fame-utdelingen, Terje Nilsen.

Motorpsycho er beæret, men synes også det er rart å bli med i Hall of Fame.

Vil få hakeslepp

I år som i fjor lager NRK opptak av programmet, og de vil gjerne holde på noen hemmeligheter, slik at publikum får overraskelser under showet. Programmmet skal sendes i beste sendetid fredag 12. eller lørdag 13. august.

- Det er et problem at vi inviterer til fest uten at vi får lov til å fortelle hvem som kommer. Men noen navn har vi altså fått lov til å fortelle om. Og det kommer flere andre. Under showet vil vi også overføre noen videohilsener fra kjente artister fra inn- og utland til dem som blir innlemmet. Jeg tror publikum vil få hakeslepp når de får se hvem som hilser, sier Nilsen.

Sverre Kjelsberg, som nylig døde, spilte i Pussycats - som ble innlemmet i Hall of Fame i 2012.

Er tiltenkt spesielle roller

Av de tre nykommerne i berømmelsens hall har særlig Karin Krog vært et stort internasjonalt navn i flere tiår. Mange av jazzens aller største stjerner er inspirert eller påvirket av henne.

Som i fjor skal Haddy N'jie være programleder. Krog, Finjarn og Motorpsycho blir dessuten intervjuet av kjente personer som er eksperter på karrieren deres.

Både Åge Aleksandersen og Sambandet, Paus, Eggum og de andre som skal på scenen, får bestemte roller under programmet, men Nilsen vil ikke røpe detaljer om hva de skal gjøre.

Da Ole Paus ble innlemmmet i Hall of Fame i fjor, fortalte han om sin sinte periode, da han mottok kilovis med hatbrev.

Ny Hall of Fame-utstilling

Men han forteller at Rockheim er i ferd med å sette sammen en Hall of Fame-utstilling der alle artistene som hittil er innlemmet, får sin plass.

- Mange som kommer hit, spør hvor Hall of Fame er. Nå lager vi et sted der de kan gå. Utstillingen blir plassert i første etasje og vil inneholde videoklipp og informasjon om alle de 23 som hittil er kommet med. Den åpner 3. august, forteller han.

Salen i Clarion Hotel & Congress blir blir satt opp slik at den får plass til 5-600 publikummere 3. august. Nilsen regner med godt besøk.

Enig med Olavsfestdagene

- 3. august er midt under Olavsfestdagene. Er det et problem?

- Nei, vi har snakket med Olavsfestdagenes direktør Petter Myhr, og vi er enige om at vi ikke kommer i veien for hverandre. Det er en rekke arrangementer den aktuelle perioden i august, og det er vanskelig å unngå at andre begivenheter skjer samtidig.