Elden selger bedre enn ventet

Elden på Røros hadde rekordsalg i fjor med regissør Paul Ottar Haga. I år selger de like godt, selv om det ikke var forventet.

Selger godt: Spelet Elden og Paul Ottar Haga som Carl Gustav Armfeldt. Bildet er fra Elden i 2015. 

Saken oppdateres.

Spelet Elden på Røros hadde rekordsalg i fjor både på forhåndssalg og totaltsalg, tross dårlig vær. I fjor var det nemlig klart at det var Paul Ottar Haga som skulle regissere Elden, og dette ble godt mottatt på forhånd. Derfor forventet de å selge mindre i år. Haga er fortsatt med som regissør og skuespiller. I fjor solgte de 12 000 billetter og årene før har også vært utsolgt.

- Men, vi selger like godt som før, forteller Hanne Bryde, leder i Elden på Røros.

Allerede er rundt 6000 billetter solgt på forhånd, og værvarselet ser positivt ut, ifølge Bryde.

- Det er jo alltid risikabelt med utendørsteater på grunn av været, derfor er det ekstra gøy at det selger så godt på forhånd, sier hun.

Ku på spel

Bryde kan fortelle at nytt for årets Elden er en ku, en «ekte Røros-ku» skal være med i Elden for å billeddgjøre det hardtarbeidende samfunnet med husdyr. Tidligere har det både vært reinsdyr og hester med. Musikalsk leder for året er Trond Hustad, og eks-idoldeltaker Astrid Sugaren skal spille en av hovedrollene; Ellen, mens regissør Haga skal spille Carl Gustav Armfeldt selv.

På Spelet på Stiklestad er det lite endringer fra fjoråret. Stiklestadspelet har 5500 sitteplasser, og som regel går halvparten av billettene uka i forveien på grunn av været. Men også Stiklestad ser ut til å få godt vær i år, og det setter avdelingssjef på Stiklestad, Ingegerd Eggen pris på. Ellers er det det faglige programmet som selger ekstra godt i år, både Sidsel Wold og Per Fugelli kommer til Stiklestads talerstol. Sidsel Wold er årets Olsokprofil, og samtalen mellom henne og Anne Grosvold er flyttet til Borggården med 750 sitteplasser.

- Vi kan ende med å selge 1000 billetter til dette arrangementet, hvis vi inkluderer ståplasser, forteller Eggen.

God dialog spelene imellom

I år har Elden og Spelet på Stiklestad premiere onsdag 27. juli. Dette er tilfeldig, og ingen av festivalene har gjort seg noen tanker rundt det.

- Vi har alltid hatt god dialog med Spelet, men dette har ikke vært i tankene våre ennå. Vi har jo ti forestillinger, og premieren fylles opp uansett, sier Bryde.

Heller ikke på Stiklestad har de gjort seg noen tanker rundt at premierene faller på samme dato i år.

- For oss på Stiklestad så er det jo sånn at Olav Haraldsson falt den 29. juli, så vi er avhengige av de dagene rundt denne datoen. Heldigvis er det kort vei mellom Stiklestad og Røros, slik at folk kan få med seg begge, sier Eggen.

Eggen mener at Trøndelag er en stor festivalregion tilsammen, med alle spelene, matfestival og konserter.

- Vi må ha ambisjoner om å trekke folk fra utenfor Trøndelag også, og det gjør vi med god dialog når vi møtes gjennom festivalnettverket.

På forsiden nå