Dagens løype torsdag:

På'n igjen

Det gratis åpningsarrangementet i Borggården har blitt en festivalstart å få med seg.

Kari ifjor: Kari Rueslåtten var et av de kunstneriske innslagene på fjorårets åpningsarrangement. 

Saken oppdateres.

Ikke før har jubelbrucen fra Granåsen lagt seg, så ruller Olavsfestdagene i gang. De siste årene har det gratis åpningsarrangementet i Borggården (torsdag kl. 13) fått et løft. Det har blitt et mer utadvendt arrangement med ganske eksklusive kunstneriske innslag som har slått an tone for festivalen og årets tema, samt gitt smakebiter på noen av høydepunktene fra festivalprogrammet. Så får vi se om det blir Ole Paus og Trondheimsolistene, Joan Baez eller andre som spiller opp til årets festival.

Temaet for årets festival er Mammon. Alt første dag blir detVestfrontmøte (Vestfrontplassen kl. 15), med moralfilosof Henrik Syse taler over årets tema for festivalen. Også det er gratis, for alle.

Årets åpningskonsert berører også festivalens tema. «The Wound In The Water»(Nidarosdomen kl. 19) er komponert av Kim André Arnesen fra Trondheim. Den 35-årige, Grammy-nominerte komponisten har levert verk til Olavsfestdagene tidligere. Denne gang har han blant annet latt seg inspirere av bandet The Cure. Det amerikanske koret Conspirare, Trondheimsolistene og den walisiske sopranen Elin Manahan Thomas som solist skal gi verket liv i Domen.

For mer ord og musikk for kvelden er Levi Henriksen og Babylon Badlands (Royal Garden kl. 21) et stødig valg.

På forsiden nå