- Det er så bra å være tilbake i Trondheim, dette er jo en av favorittbyene våre, forteller duoen i en mail til Adresseavisen.

RBK verdens beste fotballag

Det er ikke første gang i år at tvillingene står med beina godt plantet på trøndersk jord, i mars opptrådte de under Vinterlyd på Torvet, hvor godt over 20 000 publikummere møtte opp.

- Vi har mange gode opplevelser fra Trondheim, og så har dere jo verdens beste fotballag. Det er alltid en god opplevelse å se hjemmekampene til RBK, røper de.

Hva synes dere om det trønderske publikummet?

- Her er det alltid bra liv, jentene hyler ekstra høyt og det liker vi. Da blir vi fulle av energi.

Viktig å ha det gøy på scenen

Tvillingene fra Trofors i Nordland har hatt en enorm suksess siden de vant Melodi Grand Prix jr. i 2012 med sangen «Som to dråper vann». De kan også smykke seg med nominasjon til tre priser under Spellemannsprisen 2015; årets popgruppe for «Hei», årets låt for «Elektrisk», og årets nykommer. «Elektrisk» har også blitt gitt ut i en engelsk drakt med tittelen «Light it up». Å spekulere i grunnen til suksessen synes de er vanskelig.

- Det er kanskje best å spørre noen andre om det. Men vi har jo noen låter som har blitt veldig populære, og det er viktig å ha det gøy på scenen og gi alt, svarer de.

For å forberede seg før konsertstart har duoen faste rutiner de går gjennom.

- Vi prøver å gjøre det som funker for oss på oppvarming, og så går vi gjennom showet sammen først, forteller de.

Marcus og Martinus har hatt en travel konsertsommer, og har flere konserter i vente.

- Det gøyeste vi har opplevd så langt er VG-lista på Rådhusplassen, men også de «crazye» konsertene i Stockholm og Göteborg. Det er gøy med mye folk, synes de.

- Vi har verdens beste fans

Adresseavisen snakket tidligere med to jenter fra Frøya som stilte seg i kø allerede kvart over seks i morges for å sikre seg den beste plassen foran scenen. Det setter guttene stor pris på.

- Det er helt fantastisk at de gjør det for oss, det betyr jo at de liker oss. Vi har jo verdens beste fans da, sier de.

Konserten i Borggården ble utsolgt på få dager, 4000 til sammen.

- Vi la ut billettene femte mars, og samme dag ble 1437 av dem solgt. De siste røk 23. mars, forteller Hilde Wormdal i Olavsfestdagene.