Sverresborg Arena:

- En musikalsk bukett

Trondheim Concerts avslutter «tidenes festivalsommer» på Sverresborg med fire konserter denne uken.

Spent: Van Morrison kommer til Trondheim for første gang på onsdag. Stein Vanebo er spent på hvordan han vil oppleve Sverresborg som konsertarena. 

Saken oppdateres.

- Vi får litt av en musikalsk bukett fra onsdag til lørdag. Dette er stikk motsatt av en festival med en rød tråd. Det blir et lite maraton hvor vi får prøvd oss på forskjellige publikumsgrupper, sier Stein Vanebo i Trondheim Concerts.

Fire konserter på fire dager, med artister som kan sies å ha klare kontraster. Først ute er rockelegenden Van Morrison på onsdag før det blir familiekonsert med tidligere MGP junior-artister på torsdag. Arrangementet Retro Live følger etter på fredag med gamle slagere fra 80- og 90-tallet, og rekka avsluttes med sjefen sjøl, Åge Aleksandersen, på lørdag.

LES OGSÅ: Tidenes kultursommer i Trøndelag

Store forventninger

Mange har opplevd Van Morrison live i Oslo, Molde og London, men det er første gangen artisten tar turen til Trondheim. Med seg har han Violet Road som oppvarmingsartist.

Til nå er det solgt rundt 7000 billetter, og Vanebo har store forventninger til konserten.

- Vi er spent på hvordan han reagerer på amfiet på Sverresborg, og hvordan trønderne tar han imot. Han er ikke en standard popartist, så det blir nok fokusert på selve fremføringen og musikerne.

Kampen for å få artisten til Trondheim har vært langvarig. I over 30 år har det blitt jobbet for å få rockelegenden til byen.

- Det blir en fin start på konsertuka. Etter mye masing og flytting på datoer klikket det plutselig. Det er også derfor det blir på en onsdag.

LES OGSÅ: Sannsynlig at Van Morrison blir utsolgt

Familiekonsert

Dagen etter blir det fokus på familietid, med tidligere MGP-stjerner på scenen i en konsert som varer i vel to timer. Trondheimsbandet Mandarinsaft, Sval og MGP jr-firkløveret Thea, Karoline, Espen Fernando og Emma Noor. Vanebo røper at de også får besøk av årets MGP jr.-finalister, men at de er der som gjester.

- De voksne har hatt sin del av opplevelser på Sverresborg, nå er det barna som skal være i fokus, forteller Vanebo.

LES OGSÅ: 45 000 har vært på konsert her i sommer

På tynn is

Han beskriver isen som tynnest på fredagen, hvor artister som Scooter, Alphaville, 2 Unlimited, Snap!, Rednex, Dr Alban og The Weather Girls står på scenen for å ta publikum tilbake til 80- og 90-tallet. Konseptet er mildt sagt ulikt de andre konsertene Sverresborg Arena har huset, og til nå har de solgt ca 2100 billetter.

- Vi ble kontaktet av folk som jobber med dette konseptet året rundt, og tenkte at det var en mulighet for det siden scenen allerede er oppe for Åge dagen etter.

Han oppfordrer folk til å kle seg ut i gode, tidsriktige kostymer.

- Vi kommer til å premiere de som har lagt litt ekstra flid i kostymet sitt.

LES OGSÅ: Samantha Fox avlyser på Sverresborg

I storform

Sist ut er Åge og Sambandet, en konsert som for lengst er utsolgt. Sammen med seg har han Kurt Nilsen og den svenske visesangeren Sofia Karlsen.

- De som har sett Åge i det siste vet jo at han er i storform og dagen, sier Vanebo.

Imponert over Trondheim

Trondheim har for lengst blitt friskmeldt som konsertarena, og Vanebo har avslørt at planleggingen med ny storkonsert i Granåsen allerede er i gang. Trondheim Concerts har en dialog gående med en ikke navngitt festivalarrangør, som ifølge Vanebo er svært imponert over Trondheim som konsertby.

- Han spurte om hvordan vi klarer å få alle de store artistene hit på så kort tid, og skjønte ikke hvordan vi kunne selge 90 000 billetter på én sommer i en by med så få innbyggere.

Vanebo selv tror at det skyldes hele Trondheim som samlet kulturarena.

- Det er ikke bare på grunn av oss, men alt som skjer i byen, inklusiv studenter, NTNU, Olavsfestdagene, Pstereo og andre festivaler. All kudos til trondheimsfolket, sier han.

Arrangøren skal komme på besøk til Trondheim, og ifølge Vanebo er det i forbindelse med én konkret artist som det jobbes mot.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå