Nå starter innspillingen av Anno i Trondheim

Realityprogrammet Anno starter innspillingen ved Erkebispegården onsdag ettermiddag.

Trondheim og Erkesbispegården anno 1537 er utgangspunktet for den tredje sesongen av NRKs realityserie Anno. Onsdag ettermiddag starter innspillingen av serien. Premiere er i januar 2017. 

Saken oppdateres.

Trondheim og Erkesbispegården anno 1537 er utgangspunktet for den tredje sesongen av NRKs realityserie Anno.

Serien har premiere først i januar 2017, men byggingen av kulisser har pågått siden starten av juli. Onsdag er programleder Selda Ekiz og produksjonsselskapet Strix i Trondheim for å starte innspillingen.

- Å gå 500 år tilbake blir veldig spennende! Jeg kan lite om den epoken, så jeg må gjøre masse research og snakke med eksperter. Tenk så mye spennende jeg får teste, har Ekiz tidligere uttalt til NRK.

- Makten samlet i Trondheim

I serien får deltakere og seere oppleve Trondheim fra 1537, året da erkebiskop Olav Engelbrektsson flyktet ut Trondheimsfjorden og etterlot seg St. Olavs skrin på Steinvikholm – og Norge ble underlagt danskene.

- Vi skal inn i en tid hvor samfunnet var kommet kortere og folk levde mer primitivt. For Anno og Annos seere representerer dette noe helt nytt, en ny epoke og en helt ny del av Norges historie, sier Annos prosjektredaktør, Unni Ødegård til NRK.

- Byen var Norges religiøse senter, men med kirken var også den politiske og økonomiske makten i landet samlet her, sier hun.

LES OGSÅ: Anno til Trondheim

Stor seersuksess

I programmet skal deltakerne leve under de samme vilkårene som sine forfedre, uten kontakt med omverdenen. De skal bo tett og konkurrere mot hverandre hver uke, blant annet om hvem som får svenne- og mesterstykke i ulike håndverksfag.

Hver uke duellerer også to deltakere i en fektekonkurranse, der taperen blir utslått.

LES OGSÅ: Tv-suksess søker flere hundre statister i Trondheim

Den første sesongen av serien ble spilt inn i Bergen, mens sesong to var lagt til Fredrikstad – der de 14 deltakerne forsøkte å leve slik man gjorde på 1700-tallet.

Serien har vært en stor seersuksess. Både sesong en og to har hatt mellom 800 000 og 900 000 seere, og en seerandel på omtrent 50 prosent.

Ekiz godt kjent i Trondheim

Selda Ekiz har også ledet de to forrige sesongene Anno. Hun bodde i Trondheim fra 2011 til 2013 da hun var programleder for Newton.

- Jeg ble jo godt kjent med Trondheim da jeg bodde der og jobbet med Newton, men etter den sesongen her med Anno kan jeg enda mere, sier Ekiz til adressa.no

- Man kan godt le litt av hvordan folk var 500 år tilbake i tid, men samtidig er det også interessant å forstå hvorfor de gjorde som de gjorde fordi de hadde en god grunn, fortsetter hun.

LES OGSÅ: - Det var naturlig å oppsøke Trondheim og Erkebispegården

Verken NRK eller produksjonsselskapet Strix ønsker å gi noen kommentar i forbindelse med starten på innspillingen.

Skal du følge med på Anno?
Du må velge et alternativ
Byggingen av kulissene startet allerede tidlig i juli. 

Byggingen av kulissene startet allerede tidlig i juli. 

Selda Ekiz (t.h.) er programleder også for den tredje sesongen av realityserien. Her sammen med deltakerne fra en av de tidligere sesongene. 

Selda Ekiz (t.h.) er programleder også for den tredje sesongen av realityserien. Her sammen med deltakerne fra en av de tidligere sesongene. 

På forsiden nå