Pstereo markerte tiårsjubileum i år og feiret med å utvide fra to til tre dagers musikkfest på Marinen. Det har vært en suksess med tre utsolgte kvelder der 8 500 mennesker hver kveld har hatt muligheten til å høre 14–15 ulike artister og band.

Styret vedtok derfor mandag at festivalen blir over tre dager 17. til 19. august neste år.

Selv som tredagers festival var tiårsjubilanten Pstereo seg selv, skriver vår kommentator etter festivalen.

Sjekket slitasjen etter tre dager

- Vi ventet med å bestemme oss til etter festivalen, sier festivalsjef Bård Flikke.

- Vi måtte finne ut hvor mye slitasje en festival fra torsdag til og med lørdag førte til for staben, de frivillige og mellomlederne våre, i tillegg til om området tålte det. Nå har vi oppsummert og bestemt at vi går for tre dager også i 2017. Han sier at torsdagen er den eneste utvidelsesmuligheten festivalen har.

- Med torsdagskvelden får vi plass til flere artister, og det gjør det interessant for oss, sier pstereosjefen.

Her kan du lese reportasjer og anmeldelser fra Pstereo

- Formidabel suksess

Han forteller at tilbakemeldingene fra publikum har vært strålende, og det har vært stor stemning for en like lang festival neste år. Han kaller årets festival for en formidabel suksess og mener det har vært tidenes beste Pstereo på alle fronter.

Allerede i februar hadde de solgt ut festivalpasset for alle tre dagene. Litt senere var lørdagsbillettene solgt ut, og i begynnelsen av forrige uke gikk de siste billettene til torsdagskvelden. Nå gjenstår det litt rydding etter de tre dagene med festligheter på Marinen. Bård Flikke forteller at de overleverer området til kommunen onsdag, men han slår fast at området har tålt slitasjen.

- Det vises at det har vært festival, men det har gått veldig bra, sier Flikke.

«Det var umulig å gå uberørt fra Highasakites mektige finale fredag kveld. En nær perfekt konsertopplevelse.» Det skriver Adresseavisens anmelder om konserten til Highasakite.

Tirsdag legges neste års billetter ut

Allerede tirsdag klokka 12 legger Pstereo ut de første billettene til neste års festival. Bård Flikke lover at det blir noen endringer på festivalområdet.

- Vi må endre og utvikle området hvert år, men hvordan vil vi ikke si nå. Vi må ha noen hemmeligheter. Ellers blir det ingen overraskelser.