- Uaktuelt å flytte Toppidrettsveka

Ordfører Rita Ottervik sier det er uaktuelt å flytte Toppidrettsveka til en annen helg enn Pstereo-helga.

Heidi Weng i front opp Brubakken under Toppidrettsveka sist helg. Festivalsjef for Pstereofestivalen, Bård Flikke, ønsker å flytte Toppidrettsveka til en annen helg fordi idrettsarrangement forstyrret flere konsertopplevelser. 

Saken oppdateres.

- Politikerne kan naturlig nok ikke overstyre terminlisten til nasjonale og internasjonale toppidrettsutøvere. Derfor er det ikke aktuelt å be Toppidrettsveka om å velge en annen helg, sier ordfører Rita Ottervik (Ap).

Hun har full forståelse for at både Pstereo og Toppidrettsveka velger akkurat denne helgen.

- Vi vil ha både Pstereo og Toppidrettsveka, og vi skal finne en løsning i lag til det beste for alle, sier Ottervik.


- Ødelagt av helikopterstøy

Adresseavisen skrev mandag om at Pstereo-sjefen Bård Flikke er frustrert over at helikopterstøy og stengte sentrumsgater under Toppidrettsveka forstyrrer musikkfestivalen på Marinen sist helg. Flikke hevder at tre konserter lørdag ble ødelagt av støy som følge av tv-produsentenes helikoptre som filmet rulleskiløpet i Trondheim sentrum. Stengte gater i området rundt Marinen vanskeliggjorde også logistikken til og fra festivalen, sier Flikke. Han krever at trondheimspolitikerne legger Toppidrettsveka til en annen helg neste år.

LES OGSÅ: Pstereosjef: - Elendig at helikopterstøy fra skirenn skal ødelegge

Det er tredje året at Toppidrettsveka arrangeres i Trondheim samme helg som Pstereofestivalen går av stabelen.

Arrangørsjef Håvard Sagli i Toppidrettsveka kommenterte mandag at det ikke var mulig å legge konkurransen til en annen helg av hensyn til løperne, og vil ikke uttale saken ytterligere. I en pressemelding tirsdag utdyper han likevel hva som er årsaken til både valg av helg og bruken av helikopter:

- Toppidrettsveka sendes i NRK i beste sendetid og ved å bruke helikopter optimaliseres tv-sendingene og opplevelsen for publikum, skriver Sagli i pressemeldingen.

- Helikopterrute godkjent av Pstereo

Toppidrettsveka må ta hensyn til skiløpernes planer for sesongen, til andre rulleskiløp i Norge, samt Pstereo, Trøndersk matfestival og Olavsfestdagene i Trondheim. Sagli mener dialogen både med Pstereo i forkant var grundig og god.

- Vi koblet NRK-produceren direkte med Pstereo-ledelsen, og helikopterruten ble godkjent av Pstereo. Av hensyn til blant annet Pstereo benyttet vi bare deler av vår trasé under fredagens arrangement for at trafikken skulle avvikles på beste måte. Vi droppet også helikopter fredag.

Bård Flikke i Pstereo uttalte mandag at flytting av traseen lenger nord i sentrum er et alternativ, noe Sagli mener er vanskelig.

- Det å finne gode traseer som gir sportslig mening og samtidig eksponerer byen på en god måte er utfordrende. Det er vanskelig å finne traseer med utgangspunkt i Torvet som ikke griper inn i byens hovedinnfartsårer og kollektivtransporten, utdyper Sagli i pressemeldingen.

På vegne av Toppidrettsveka beklager han at konsertpublikum fikk konserten ødelagt lørdag eller møtte hindringer på vei til Marinen, og neste år skal de forsøke å bedre slusingen av publikummere som skal passere sperrede områder.

Både leder for kulturkomiteen i Trondheim, Svein Otto Nilsen (Pensjonistpartiet) og komitémedlem Erling Moe (V) sier vi må akseptere at flere arrangement foregår samme helg, og ser ingen grunn til å be Toppidrettsveka velge en annen helg.

- Planlagt sammen

Sissel Piene, arrangementskoordinator i Midtbyen Management, sier at det ideelle hadde vært å ha Pstereofestivalen og Toppidrettsveka over to helger, men at det ikke lar seg gjøre. Pstereo er knyttet til denne helgen når studentene kommer til byen. Toppidrettsveka kan heller ikke utsette arrangementet fordi hele langrennseliten reiser av gårde på treningssamlinger rett i etterkant, sier Piene.

Hun understreker at de ønsker mest mulig aktivitet i Trondheim sentrum og at Pstereo og Toppidrettsveka fungerer godt sammen.

- Vi har hatt en rekke planleggingsmøter med politiet, kommunen, Pstereo og Toppidrettsveka og NRK. Alle har forsøkt å få til dette på en smidig måte, sier Piene.

- Forbausende bra

Politiet i Trondheim er godt fornøyd etter helgen, til tross for en rekke arrangement i tillegg til studiestart og fadderuke.

- I utgangspunktet kan det være utfordrende når mange store arrangement foregår samtidig i Midtbyen, men vi har ikke opplevd dette som noe problem. Det har gått forbausende bra, sier Arve Nordtvedt, stasjonssjef ved sentrum politistasjon.  

På forsiden nå