Namsosartisten hadde den aller mest populære låten med «Eneste ene» da musikkonkurransen «The Stream» i TV2-regi avsluttet påmeldingen i mai. Som en av de 100 mest strømmede artistene, ble han i mai og juni invitert til auditions i Oslo. Her skulle de 100 bli til ni, som allerede før sendingene starter fredag kveld har fått platekontrakt med en av gigantene Universal, Sony eller Warner.

Tårer i øynene

I det første programmet fra audition i Oslo, ser vi en Aune som med tårer i øynene forteller om omkostningene ved å satse på musikken og turnélivet. Hvordan han møtte veggen etter en skilsmisse. At han ikke har vært til stede ved datterens første tannfelling eller på fotballtrening.

- Det har kostet meg mye, det har det. Jeg bor ikke sammen med barna mine, og det er en indirekte konsekvens av valg jeg har tatt i livet, sier Aune, som selv ikke har sett første program.

- Vi gjorde mange intervjuer, og jeg er veldig åpen av meg. Så jeg er spent på hvordan det er framstilt og redigert, sier 39-åringen.

De tre plateselskapene har hver sin artistutvikler, Espen Lind for Universal, Marion Ravn fra Sony og Cato Sundberg (Donkeyboy) for Warner. De første programmene handler om utvelgelsen i Oslo. De ni finalistene som da allerede har fått platekontrakt, vil fra oktober presentere én ny låt på livesending hver uke – låter som også slippes i Spotify. Den artisten/låten som strømmes færrest ganger den påfølgende uka, ryker ut.

Valgte tøffere låt

Under første sending spiller Aune en annen låt enn «Eneste ene», men fortsatt egenkomponert.

- Jeg valgte en tøffere låt for å vise en viss bredde. «Eneste ene» er en enkel og litt naiv låt, folk blir glade av den. Men det var viktig for meg å vise en tøffere side, som bedre viser hvem jeg er, sier artisten.

- Uansett er jeg dritstolt over det vi har gjort og over bandet mitt. Jeg gleder meg til det blir sendt, da kan jeg endelig legge ut låten på YouTube, sier han.

Ikke fan av konkurranser

For Kent Aune har ikke lov til å røpe om han er blant de ni som får platekontrakt og er en del av høstens livesendinger.

- Jeg gikk inn i dette med den mest strømmede låten og dermed som folkefavoritt. Det er en bragd ingen uansett kan ta fra meg. Sånn sett har jeg fått seieren jeg trenger, mener artisten, som i utgangspunktet ikke er noen stor fan av musikkonkurranser generelt.

-Musikk er noe annet for meg, og det kan være kjipt dersom dagsformen til dommeren skal avgjøre. Men jeg må bruke mulighetene jeg har til å bli kjent. Jeg har laget mange fine låter, men det kommer så mye musikk i 2016 at det skal mye til før folk får det med seg.

Aune er ikke det eneste trønderske innslaget i fredagens premiere. Partyrap-duoen Skei & PT fra Steinkjer får også betydelig skjermtid. I alt 14 trønderske artister ble strømmet fram til audition-deltakelse. Ukene og sendingene som kommer vil vise om noen av dem går hele veien.

Motvekt til det sterile

For Kent Aune er ikke «The Stream» et være eller ikke-være.

-Det er ikke så mange som husker «Idol»-vinneren fra de siste årene heller. Du er uansett bare én hit unna. Jeg har jobbet i mange år og spilt over tusen konserter, men du er avhengig av å treffe med én låt, sier Aune. Strømmekonseptet til tross, Aune beskriver seg selv som en slags motvekt til den nye digitale verden. Han har ambisjoner om å være mer i gate med folk som Åge og DumDum Boys, lage egne sanger med innhold og jobbe seg fram som turnerende musiker – noe han tror er i ferd med å forsvinne litt i alt det sterile.

- Det kommer en dag for meg også, jeg kan ikke slutte å tro på det.

Duoen Skei & PT fra Steinkjer opptrer i første program i TV2s nye musikkonkurranse «The Stream». Foto: John A. Hudson/TV2, The Stream, pgm 1