Klippestup som pr-stunt

Ole Grendal og gode kompiser har brukt sommeren til klippestuping i Oppdal.

Se den halsbrekkende promoteringsvideoen av Oppdal i vinduet over.

Saken oppdateres.

Nå har stuntene ut i elva Driva blitt til en film som skal markedsføre Oppdal. Med Gopro-kamera, droner og stabilisert kamera har han dokumentert spektakulære stup og akrobatiske hopp fra høye klipper i det naturskjønne området Magalaupet sør for Oppdal sentrum. Prosjektet startet med at Ole Grendal ville vise fram vakre Oppdal til stuediekameratene på Gjøvik som aldri hadde vært i Trøndelag. Men det eneste han fant var noen amarørmessige videoklipp på Youtube.

LES OGSÅ: Nå står tidligere turistrekorder i Midt-Norge for fall

- Rundt påsketider bestemte jeg meg for å lage en skikkelig film som virkelig får vist fram hvor vakker Oppdal er, og sammen med gode venner har jeg brukt sommeren til opptak og produksjon.

Ti meter høye

Magalaupet er et område i Drivdalen sør for Oppdal, og her er det dype badekulper og jettegryter. Det er mulig å stupe og hoppe fra klippene som er opp mot ti meter høye.

- Dette er en populær og flott badeplass. Den dypeste dybden er målt til seks meter, så det går helt fint å hoppe fra ti meters høyde. Lenger opp er elva derimot smalere og striere. Her er det satt opp skilt som advarer mot bading, sier Ole Grendal.

LES OGSÅ: Gay på landet

LES OGSÅ: Sauen Lars skal vise frem Trøndelag i sosiale medier

Pengestøtte

21-åringen kommer opprinnelig fra nabokommunen Rennebu, men har bodd flere år i Oppdal og har kjæreste fra bygda. Han studerer til elektroingeniør, men har hatt lidenskap for fotografering siden tenårene og etablerte sitt eget fotoforetak.

- Målet med filmen er å markedsføre Oppdal og vise fram fantastisk natur. Kanskje får vi flere hit. Vi har fått økonomisk støtte fra Oppdalsbanken og Oppdal Everk, noe vi er veldig glade for, sier Grendal.

Badeplassen Magalaupet i Drivdalen er populær både blant lokalbefolkningen og besøkende. Men det er neppe plassen for smårollinger og folk med høydeskrekk. 
        
            (Foto: Ole Grendal)

Badeplassen Magalaupet i Drivdalen er populær både blant lokalbefolkningen og besøkende. Men det er neppe plassen for smårollinger og folk med høydeskrekk.  Foto: Ole Grendal

Backflip: Guttegjengen viser fram noe annet enn sauer og sæterstøler i sin pr-video for Oppdal. Spektakulære hopp og høye svalestup derimot. 

Backflip: Guttegjengen viser fram noe annet enn sauer og sæterstøler i sin pr-video for Oppdal. Spektakulære hopp og høye svalestup derimot. 

På forsiden nå