Trondheim Calling inntar Olavshallen

Bransjefestivalen Trondheim Calling er fortsatt i utvikling, og i februar 2017 inntar festivalen for alvor midtbyen, i tillegg til Solsiden og Brattøra.

På plakaten: Trondheim Calling-general Thomas Ryjord (til venstre) og bookingansvarlig Markus Sletten røper de første ti artistene på Trondheim Calling 2017, en festival der Olavshallen blir svært sentral, som deltagerlandsby og konsertarena. 

Saken oppdateres.

Olavshallen skal 2.-4. februar neste år omgjøres til en «festivallandsby» med popup-barer og -spisesteder i tillegg til myldrearealer, kunstprosjekter og konsertscenene Lille sal og Fru Lundgren.

- I tillegg blir Moskus, Diskoteket og kanskje flere steder i midtbyen konsertarenaer, forteller Trondheim Calling-sjef Thomas Ryjord.

LES OGSÅ: Trøndersk musikkbransje i vekst

Trondheim Calling har vokst jevnt og trutt, fra en regional mønstring til en viktig nasjonal festival – der det er stor pågang fra både artister og delegater.

I år, i februar 2016, tok festivalen for første gang Brattøra i bruk, en mønstring med 96 band, tusen delegater og 2500 publikummere fredag og lørdag kveld.

LES OGSÅ: Vitale høydepunkt i flott festival

For første gang en tredagersfestival

Og mye skal bli mer – i 2017 skal festivalen ha tre kjerneområder, Solsiden, Brattøra og Olavshallen. Publikumskapasiteten skal økes til 3000 her kveld, og for første gang blir festivalen på tre hele dager. Tidligere har Trondheim Calling hatt en forsiktig oppvarming torsdag kveld, og så fullt kjør fredag og lørdag. I 2017 starter seminardelen torsdag morgen og det blir tre fulle kvelder med konserter.

LES OGSÅ: Som en kveld på byen, bare med mere folk og bedre musikk

Olavshallen i fornyelse

- Vi hadde gode erfaring med todelingen av festivalen i år, og følger utvidelsen neste år er naturlig av mange årsaker. Trondheim Calling har også et byutviklingsperspektiv. Fokuset på Midtbyen blir litt annerledes enn Brattøra. Men vi holder oss i den mest spennende delen av Midtbyen, med gründermiljøene Olav Tryggvason gate og det som skal skje i Olavshallen, der tomme forretningslokaler og store arealer i kjelleren skal utvikles til noe nytt, sier Thomas Ryjord.

- En festival på vinteren har andre utfordringer, og muligheter, enn en sommerfestival, og med en kjempestor vinterhage i Olavshallen, vil vi tilby en festivalopplevelse som ikke er avhengig av værforhold, sier Ryjord.

LES OGSÅ: Klubbfestivalen inntar Brattøra

Detaljer om seminarprogrammet og bruker av Olavshallen kommer festivalen tilbake til senere, men det er klart at Brattøra som tidligere skal fungere som seminarområde, på Clarion, Rockheim og Øra studio, mens den mest kompakte delen av festivalen som før er på Solsiden.

Sosial møteplass

_ Vi er stolte av publikummet vårt på Trondheim Calling, de kommer tidlig på kvelden – og er veldig fokusert på musikken, på konsertene. Men vi har fått tilbakemelding på at folk ønsker flere sosiale møteplasser, og Olavshallen som vrimlearena blir svaret på det, sier Thomas Ryjord.

Flere band skal spille to konserter på festivalen, ellers blir det vanskelig for publikum å få med alle artister de ønsker. men likevel: rundt 75 band vil komme til å spille på Trondheim Calling 2017.

De ti første artistene

Sondre Lerche (utgir nytt album på nyåret), Razika, hiphoperen Ivan Ave og mossebandet Death By Unga Bunga står på konsertplakaten. Den samiske elektropopartisten Agy og popkometen Kajander, begge fra Tromsø, og det nye trondheimsbandet Dreamarcher (nysignert til Indie) og Philip Emilio, The Hallway fra Elverum og trondheimsbandet Drøm, som neste år utgir sitt debutalbum.

- Hovedvekten vår er fortsatt på det regionale, men vi er også noe mer. De første ti navnene sier litt om den totale profilen, en miks av mer etablerte nasjonale navn og demoartister, sier bookingansvarlig Markus Sletten.

På forsiden nå