Roar Strand åpnet danseskole i Melhus

Kommunen mistet noe av tilbudet sitt da danseskolen Alive Creative Institute flyttet fra Melhus til Trondheim. Da tok den tidligere fotballspilleren saken i egne hender, og sammen med kona Siri Marte Hollekim-Strand og danselærer Hanna Jakobsen Grinde åpnet han egen danseskole.

Roar Strand åpnet denne uken danseskole i Melhus sammen med kona Siri Marte Hollekim-Strand og danselærer Hanna Jakobsen Grinde. På bildet trener Roar Strand med Nadya Khamitskaya før finalen i Skal i 2014. 

Saken oppdateres.

- Hanna hadde lyst å sette opp en ny danseskole på Melhus, og vi bestemte oss for å hjelpe til. Vi har selv to jenter som driver med dans, så istedenfor å dra helt inn til Trondheim sentrum for dansetimer, ville vi heller bidra med noe her, forteller han til Adresseavisen.

LES OGSÅ: Til Trøndertun for å finne talentene

Godt i gang etter åpningen

Danseskolen har fått navnet Melhus OnStage, og åpnet offisielt dørene denne uken i Losjehuset.

- Vi har kommet godt i gang, og håper at det ryktes rundt om på skolene etter hvert slik at flere har lyst til å komme. Vi håper folk setter pris på at det fortsatt er dansetilbud i Melhus.

Hvilke dansetimer vil dere tilby medlemmene deres?

- Vi tilbyr danseformer jeg ikke engang har hørt om, forteller Strand og legger til at det vil være noe for enhver smak, både for barn, unge og voksne.

Utenom Kulturskolens danseundervisning, er Melhus OnStage den eneste i sitt slag i kommunen.

- Vi har et godt samarbeid med Kulturskolen, de ble veldig glade for at vi har startet opp. Hvis ikke hadde det nok vært ganske fullt der, forteller han.

LES OGSÅ: Krigshistorie som poetisk dans

Vellykka prøvetimer

To uker før åpningen tilbød de gratis dansetimer for å prøve ut forskjellige dansestiler og for å vise innbyggere hvilke dansegrupper de har mulighet til å melde seg på.

- Prøvetimene var vellykka, folk synes det var gøy, og har allerede meldt seg på dansetimer.

LES OGSÅ: Kulturskolen vil si opp elever som ikke er flinke nok

Andreplass i «Skal vi danse»

Han synes det er artig å kunne bidra til lokale aktiviteter. Fra før av har Strand erfaring med å drive fotballcamp for unge om sommeren, men han er ikke fremmed for dansesjangeren etter å ha deltatt i «Skal vi danse» i 2014. Sammen med dansepartner Nadya Khamitskaya ble han slått på målstreken av Agnete Johnsen og Egor Filipenko. Men erfaring til tross, han har ikke tenkt å bidra med egne dansetrinn i første omgang.

- Det er i alle fall ikke første prioritet, men vi har jo snakket om at vi kanskje skal hente inn noen for å ha dansekurs for voksne senere,sier han og legger til at han har knyttet mange kontakter gjennom dansekonkurransen på TV2.

- Det er mulig vi får lokket noen av dem til Melhus etter hvert, forteller han.

LES OGSÅ: Pia (6) har CP. Drømmen om å få gå på danseskole viste seg vanskelig å oppfylle

Populær breakdanser til Melhus

Men de danseglade trenger ikke vente lenge på å få treffe kjente dansere. Torsdag ettermiddag får danseskolen besøk av Daniel Grindeland i Absence, som er en norsk breakdance-gruppe fra Bergen.

- Han kommer for å ha undervisning og et lite show for å hjelpe ungene i gang, og det setter vi stor pris på, sier Strand.

På forsiden nå