Trøndersk trio skriver låt for Ricky Martin

Låtskriver- og produsenttrioen Dsign Music står bak stjernens nye singel.

Amerika-satsing: Låtskriver- og produsenttrioen Dsign Music fra Trondheim har skrevet superstjernen Ricky Martins nye singel. Fra venstre Nermin Harambasic, Anne Judith Stokke Wik og Ronny Svendsen. 

Saken oppdateres.

Neste uke kommer latinopop-stjernen Ricky Martin med ny singel, co-skrevet av den trønderske låtskriver- og produsenttrioen Anne Judith Stokke Wik, Nermin Harambasic og Ronny Svendsen i Dsign Music.

- Det er vår første låt for Ricky Martin, og vi er selvsagt veldig fornøyd med det, sier trioen, som startet arbeidet med låten i Trondheim i april og fullførte den noe senere i løpet av Aarhus Calling, en låtskrivercamp i Danmark som Dsign Music har stått bak. Publisher Pelle Lidell sendte deretter låten til Ricky Martins plateselskap Sony Music, og fikk napp.

LES OGSÅ: Anne Judith Wik nevnes blant de fremste kvinnelige låtskriverne

På spansk og engelsk

Ricky Martin, kjent for hits som «Livin' La Vida Loca», slipper fredag singelen «Vente Pa’Ca», en spansk versjon for det latinamerikanske markedet med den colombianske stjernen Maluma på gjestevokal. Om seks til åtte uker slippes så den engelskspråklige versjonen «Some Kind of Dream», med en annen svært kjent, men foreløpig hemmelig gjest.

- De aller fleste latino-artister med et publikum i USA gjør det på denne måten. Både gjennom å gi ut låten på to språk og ved å ha forskjellige gjesteartister, når de to markeder og to ulike fanbaser, forteller Wik, Harambasic og Svendsen.

- Klart dette er artig, vi håper det gir oss muligheter til å komme inn på verdens største marked, sier de.

USA neste

Siden 2008 har Dsign fra sin hovedbase i Trondheim gjort det svært godt særlig i Asia, med 50 nummer én-hits i premieskapet. De har også gjort ting for latinamerikanske artister tidligere, men ikke av denne størrelsen. Det siste året har de imidlertid begynt å jobbe mer bevisst mot USA og Storbritannia. For kort tid siden nådde jamaicanske Krishane toppen av iTunes-lista i Storbritannia med Dsign-låten «Inconsiderate», de står også bak hans nye singel som kommer om et par uker.

LES OGSÅ: Dsign fikk tre priser i Japan

- Det er sunt å søke nye utfordringer, og vi begynner å se resultatene nå.

- Hva er annerledes med det amerikanske markedet?

- Forskjellen er ikke så stor, du trenger låter som holder nivået uansett. Det var litt tilfeldig at vi fikk en megahit i Asia i 2009, og etter det kom det et ras og det var bare å holde butikken gående. Men særlig USA kan oppleves som hermetisk lukket, og et nettverk er essensielt, forteller de.

Hot å være norsk

Selv om de nå er tilbake i Trondheim og studioet i Fjordgata, har de inntil nylig bodd to og et halvt år i Los Angeles. De dro opprinnelig over for å skrive to musikaler, men ble samtidig kjent med mange folk i bransjen.

- Det er et bra tidspunkt å være norsk på. Andre har gått opp veien, vi er blitt bedre til å selge musikken vår i utlandet og vi blir hørt. For noen år siden var det en ulempe å komme fra Norge, sånn er det ikke lenger. Det er «hot» å være norsk nå, selv om låtkvaliteten selvsagt er det viktigste, mener Wik.

- Vi føler oss klare nå, vi har trent i mange år for å bli så bra som vi kan, sier Harambasic.

Trives i Trondheim

Selv om ikke alle låter er et resultat av at alle tre er i samme rom til enhver tid, mener de at alle tre er involvert i alle Dsign-låter på et eller annet nivå. Og styrken deres? Allsidigheten, skal vi tro dem selv.

-Vi kommer opprinnelig fra ulike leire, fra rock til r & b, og utfyller dermed hverandre godt, sier Wik.

Trioen er, sammen med selskapets direktør Robin Jenssen, stadig på reisefot mellom verdensdelene. De drar dit jobben tar dem, og er ikke ukjent med jetlag. Samtidig er de glade for å fortsatt ha en base i hjembyen og studioet i Fjordgata.

-Det er slett ingen nedtur for oss å jobbe fra Trondheim, tvert imot. Vi jobber også mye med låtskrivercampen Trondheim SongExpo, og ofte inviterer vi andre låtskrivere fra resten av verden hit for å jobbe med oss her. Og de liker seg veldig godt i byen og ønsker å komme tilbake.

Tilbake: Ricky Martins nye singel er skrevet av trønderske Dsign Music. Her opptrer han under en støttekonsert for Hillary Clinton tidligere i sommer. 

Tilbake: Ricky Martins nye singel er skrevet av trønderske Dsign Music. Her opptrer han under en støttekonsert for Hillary Clinton tidligere i sommer. 

På forsiden nå