- Dette skal bli kraftige saker

Trondheim Concerts skal stå for gjennomføringen av konsertene under Starmus.

Granåsen aktuell: Stein Vanebo fra konsertarrangøren Trondheim Concerts holder alle muligheter åpne og har høye ambisjoner for konsertdelen av Starmus i juni neste år. 

Saken oppdateres.

Helt siden det ble kjent at Trondheim ønsket vitenskaps- og musikkfestivalen Starmus til byen, er det blitt spekulert i at Trondheim Concerts blir samarbeidspartner på den musikalske delen av programmet. Tidligere har ikke konsertarrangøren, som i år blant annet har arrangert konserter med Bruce Springsteen, Van Morrison og Elton John i byen, villet kommentere saken. Men nå kan de bekrefte et formelt samarbeid.

LES OGSÅ: Steven Hawking og stjernegalleri til festival i Trondheim

LES OGSÅ: - En veldig spennende mulighet

- Jeg kan bekrefte at vi blir en del av organisasjonen, og kommer til å stå for gjennomføringen av det som er av større konserter under Starmus, sier Stein Vanebo i Trondheim Concerts.

Samtaler i lang tid

Han forteller at de har vært i samtaler og møter med NTNU, Trondheim kommune og May-Britt og Edvard Moser i lengre tid – og at de er veldig stolte over å få det ærefulle oppdraget. Vanebo tror de er forespurt av to årsaker: De har allerede flere vellykkede storkonserter bak seg, i tillegg kjenner de det trønderske publikummet godt.

LES OGSÅ: Stein Vanebo trodde han skulle på kaffebesøk - fikk pris

- Hvilke arenaer blir aktuelle å bruke?

- Det må vi vurdere ut fra hvilke artister som er aktuelle, men vi holder alle muligheter åpne. Vi har høye ambisjoner om at dette skal bli kraftige saker, sier Vanebo, og legger til at størrelsen på bookingbudsjettet er konfidensielt. Han forteller at de starter det konkrete arbeidet klokken 09 torsdag morgen.

LES OGSÅ: - Vi jobber intenst for at Starmus 2017 skal komme til Trondheim

Navn skrevet med blyant

- Noen navn på blokka?

- Jo da, men de er skrevet med blyant som har viskelær på enden. Det er et stykke fram til vi kan bruke kulepenn.

LES OGSÅ: - Vi har fått hull på konsertbyllen i Trondheim

Vanligvis booker Trondheim Concerts artister som er på turné, mens de nå har mulighet til å hente inn artister til en enkeltstående jobb.

- Det gir fleksibilitet og gjør det ekstra spennende og morsomt. Normalt vil vi også forholde oss til management, nå må vi også jobbe mot Starmus' styre, forklarer Vanebo.

På forsiden nå