Åge Aleksandersen blir forhindret i å delta på «The last Waltz» under årets Woodland-festival. Dette var den triste beskjeden som kom fra arrangørhold mandag.

- Det er et kirurgisk inngrep som dessverre ikke lot seg flytte på, og som gjør at vi ikke kan love at Åge blir klar til å delta på årets festival. Det er dessverre ikke noe vi rår over, men helsa må selvfølgelig komme først, sier Jan Aage Hals i Woodland til Namdalsavisa.

Terje Tysland og andre medlemmer av Prudence vil være til stede, men en Prudence-gjenforening som under åpningen av Rock City for fem år siden blir det altså ikke.

Les også: Se bildene fra Åges konsert i Royal Albert Hall

- Tidenes lineup

Likevel vil en rekke andre artister være klar til å gjenskape en av verdens mest legendariske rockekonsert og film, «The last Waltz», nøyaktig 40 år etter. Ni musikere fra Woodstock og USA, med blant annet tidligere medlemmer av The Band utgjør husbandet, og skal sammen med andre internasjonale, nasjonale og lokale artister gjenskape «The last Waltz» låt for låt.

Terje Tranaas og Skjalg Raaen fra Sambandet står sentrale i produksjonen, og lover at dette blir tidenes musikkhendelse i Namsos – selv uten Åge.

- Det jobbes med tidenes lineup i Namsos, og vi gleder oss til å presentere dette i veldig nær framtid, sier produsent Terje Tranaas.

Les anmeldelsen fra Trondheimsnatt 2016 på Sverresborg Arena

- Ikke dramatisk

Hals lover en flott opplevelse.

- Dette blir en helaften der vi gjenskaper hele stemninga fra «The last Waltz», med mat, historie, dans til storband og en legendarisk konsert med noen av musikkhistoriens største låter, sier Jan Aage Hals.

Ifølge manager Tor Evensen ønsker ikke Åge selv å kommentere avlysinga ytterligere, men han kan forsikre fansen med at det ikke er snakk om noen dramatisk operasjon.

- Det er snakk om et utsatt inngrep som ikke kunne utsettes lengre, sier Evensen.

Hyller The Band: 40 år etter The Band holdt avskjedskonsert, står Prudence på scenen for å hylle sine helter. Bildet viser Prudence i 1975. F.v. Åge Aleksandersen, Johan Tangen, tekniker Rune Nordahl, Jan Devik, Terje Tysland og Per Erik Wallum. Foto: Kjell A. Olsen