Statsbudsjettet 2017:

TSO får 2,4 millioner mer

Trondheim Symfoniorkester får en forsiktig påplussing på sine budsjetter med 2,4 millioner kroner neste år.

Saken oppdateres.

Det kommer frem forslaget til statsbudsjett for neste år som regjeringen legger frem torsdag formiddag.

Tilskuddet til Trondheimsolistene styrkes tilsvarende i overkant av 700 000 kroner.  Det er ikke lagt spesielle føringer for påplussingene, regjeringen skriver at midlene kan gå til «styrket kunstnerisk utvikling, produksjon og formidling».

Her kan du lese flere saker om statsbudsjettet 2017

- I statsbudsjettet for 2017 kommer regjeringen dermed til å foreslå en ytterligere styrking av to av landsdelens musikalske flaggskip. Alt i alt har bevilgningene til disse to viktige institusjonene økt med om lag 8,2 millioner kroner de siste fire årene, sier stortingsrepresentant Frank Jenssen fra regjeringspartiet Høyre.

Les også: Kulturministeren dropper budsjettpresentasjonen

- God på samarbeid

Jenssen mener TSO og Trondheimsolistene er bra på samhandling.

- De har utviklet en nær og god samarbeidsmodell som gjør at man med forente krefter kan spille større orkesterverk enn ellers. Det har også vært positivt å se utviklingen i TSOs arbeid med å utvikle opera, hvor de for et par år siden også etablerte et felles operakor med flere andre aktører i regionen, sier Jenssen.

Les også: Dette bør du vite om opera

I 2017 er det lagt opp til at TSO vil ha et statlig tilskudd på 84,7 millioner kroner, mens Trondheimsolistene vil mota 4,84 millioner statlig tilskudd.

På forsiden nå