Her er lyden av 2017

Se hvilke 15 lovende band og artister som får opptre under Trondheim Calling.

Det neste store? 15 uetablerte artister er av en jury plukket ut til å spille under Trondheim Calling i februar 2017. Blant dem (f.v.) Emma & the Diamond Hearts, Polygenic, Amanda Tenfjord, Gourm£t og Cashmere Factory.  

Saken oppdateres.

Highasakite, Bendik og Rytmeklubben har gjort det før dem - nå får 15 duggfriske musikknavn fra Midt-Norge sjansen til å vise seg fram under musikkbransjefestivalen Trondheim Calling 2. til 4. februar.

Ifølge festivalsjef Thomas Ryjord i Trondheim Calling var det i år påfallende mange nye band og artister som kom overraskende på juryen, som måtte google flittig i arbeidet med å plukke ut de 15 heldige. Bidragene spenner fra hiphop via singer/songwriter og indiepop til stonerrock.

Konsertkveld og mentorordning

Nytt av året er at demobandene spiller på Samfundet allerede fredag 18. november, der det blir konserter fra tre scener kvelden gjennom. Denne kvelden erstatter tre tidligere planlagte demobandkvelder på Brukbar/Blæst.

Demoartistene får også tildel hver sin mentor med erfaring som musiker eller fra bransjen. Disse skal se høstens konsert, og gir bandene i mentortime i øvingslokalet i etterkant slik at bandene kan utvikle sceneuttrykket fram mot festivalen i februar.

Dette er lyden av 2017

* Amanda Tenfjord (Trondheim/Ålesund - pop)

Halvt greske Amanda Tenfjord (19) vant allerede i 2015 Musikkprisen i Ålesund og har allerede utviklet et svært talentfullt poputtrykk der hennes særegne og dramatiske vokal står sentralt. Hennes singler «Run» og «I Need Lions» har en halv million avspillinger på Spotify uten noen markedsføring.

* As He Said (Trondheim - indiepop)

As He said har i løpet av kort tid i Trondheim fylt opp konsertscener som Knaus og Familien med sin intrikate indiepop. Singelen «Get Me Drunk» som ble sluppet i mars i år fikk gode omtaler på norske og internasjonale musikkblogger.

* Cashmere Factory (Ålesund - indiepop/rock)

Cashmere Factory fra Ålesund vant Musikkprisen 2017 og jobber for tiden i Ocean Sound Recordings med sitt debutalbum. Smakebiter har vi fått i form av singlene «Feelgood» og «Paw», og juryen sammenligner bandet med størrelser som MGMT og Yeasayer.

* Emilie Storaas (Trondheim - indiepop)

Emilie Storaas har ifølge juryen en sjelden tilstedeværelse og en enorm kjærlighet til det hun formidler - og der magien ligger i det uperfekte og finstygge

* Emma & The Diamond Hearts (Trondheim - pop)

Emma & The Diamond Hearts frontes av 22 år gamle Emma Williksen, som både er vokalist, låtskriver og produsent. Hun lager iskald popmusikk med fengende tekster og melodier, med et storslagent lydbilde - ikke ulikt verken Adele eller Lana del Rey. Hun slipper sin første singel i januar.

* Gourm£t (Trondheim - trap)

Trap-rap om god mat og det gode liv? Hvorfor ikke - og de fire kompisene i Gourm£t lover at de liker humoren sin like tørr som hvitvinen.

* Haunted Mansions (Trondheim - pop)

Haunted Mansions er et nytt samarbeid mellom to vidt forskjellige musikere fra Trondheim, og resultatet kan minne om både Gorillaz og Broken Bells. Juryen falt pladask for bandets eneste publiserte låt til nå med navn «Sunshine Crawlers».

* Heave Blood & Die (Trondheim - doom/stonerrock)

De 20 år gamle dommedagsrockerne i Heave Blood & Die varter opp med tung, treig og dyster dommedagsboogie. Ga i april ut sitt debutalbum til gode omtaler, og er inspirert av band som Neurosis, Kyuss, Converge og Melvins.

* Herman Wildhagen (Trondheim - singer/songwriter)

Herman Wildhagen er en fersk singer-songwriter fra Oslo, nå bosatt i Trondheim. Spiller også i indiebandet Panda Panda, og på sensommeren vant han Studentersamfundets demotake-konkurranse. Debut-EP-en slippes våren 2017.

* Jo Sverre (Rindal - visepop)

Jo Sverre (24) synger på Rindalsdialekt, og har allerede fått mye spilletid på P1 med singelen «Ild og anarki». Juryen spekulerer på om vi her er i ferd med å få vår egen Sondre Justad eller Daniel Kvammen.

* Kommunalt Svømmeanlegg (Trondheim - post-punk)

Kommunalt Svømmeanleggs musikk faller, ifølge bandet, mellom to stoler: For pop for pønk, for pønk for pop. Debutalbumet «Ord er søppel» ble sluppet i april 2016, og har fått juryen til å tenke på band som Hüsker Dü.

* Polygenic (Trondheim - mørk rock)

Polygenic er et helt nytt band fra Trondheim, og bandets første låter er produsert av ingen ringere enn John Fryer (Depece Mode, Nine Inch Nails, Cockteau Twins, Swans). Produsentens merittliste sier også litt om bandets uttrykk, som er inspirert av blant andre Joy Division, Interpol og Nick Cave.

* Pom Poko (Trondheim - alternativ)

Pom poko er et ferskt band med utspring fra jazzlinja i Trondheim, med folk fra band som Lumikide og Panda Panda. Referansen går til støy- og krautrock samt 80-tallspop, og de minner ikke så rent lite om Deerhoof. Bandets eneste utgitte låt til nå er blitt anbefalt av Urørt.

* Toy Savoy (Trondheim - indierock/psykedelia)

Toy Savoy er etter sigende et produkt av nødvendig flukt fra den eksistensielle tomheten som oppstår etter fullført videregående skole. Bandet har brukt det siste året i studio.

* Wonder The Boy (Trondheim - hiphop/r&b)

Wonder the Boy, alias Markus Røe, er bare 15 år, men låter allerede som en fullmoden artist. Om Drake har en sjelevenn i Trondheim, må det være Wonder the Boy, som allerede har gitt ut en imponerende EP.

På forsiden nå