- Jeg var igjennom en sorgprosess da skjegget måtte tas og erstattes av en gigantisk bart

Klaus Sonstad ofret skjegget for birolle i «Børning 2». Onsdag hadde filmen premiere.

- Det e itj California det her sjø, sier Klaus Sonstad i rollen som bilbergingsmann på Oppdal i filmen «Børning 2». 

Saken oppdateres.

- Jeg har rollen som bilbergingsmann, og er den som hjelper Roy Gundersen, alias Anders Baasmo Christiansen, når han blir presset av veien og havner i snøfonna. Og det er litt spesielt å få se hodet sitt blåst opp på en diger skjerm, sier Sonstad humrende om nærbildene av ham mens han skifter dekk på den gule rånebilen Baasmo Christiansen kappkjører med.

LES OGSÅ: Ujevnt rånesirkus i «Børning 2»

Les også anmeldelsen av den originale «Børning»


Filmrolle med trønderbart

- «Det e itj California det her», er kommentaren min i filmen når jeg får se de blankpolerte dekkene han kjører rundt med på snøføret, sier Sonstad som måtte fjerne sitt karakteristiske skjegg for rollen i «Børning 2» .

- Jeg var igjennom en sorgprosess da skjegget måtte tas og erstattes av en gigantisk bart. Og jeg følte meg som en ribba hane da jeg fjernet barten for å satse på helskjegg igjen, sier skuespilleren som lover å forberede omgivelsene litt bedre neste gang han går til så drastiske skritt som å fjerne skjegget for en filmrolle.

- Yngstesønnen min, Max, kjente meg ikke igjen da jeg skulle hente ham i barnehagen. Uten skjegg har jeg jo ikke hake engang, sier Sonstad som trivdes godt med skuespillertilværelsen og innspillingen som foregikk på Oppdal.

- Det var utrolig artig å våkne til drønn fra gatebilene som varmet opp før de skulle i aksjon opp alpinbakkene.


Realityserie med hus som premie

For tiden er han i gang med innspillingen av en ny realityserie på TV2 som skal sendes til våren. Serien går ut på at fire par får tildelt hvert sitt ferdighus som de skal innrede etter egen smak og stil. Siste episode blir direktesendt slik at publikum kan være med stemme på det beste resultatet og paret som vinner får huset i premie.

- Det er snakk om både kaos og feelgood-tv i en serie på 11. episoder i tillegg til en direktesendt finale. Dessuten starter vi prøvene på Trøndelag Teater i desember til «Robin Hood – rai rai i Sherwoodskogen» de jeg spiller rollen som Lille John. Så nå skjer det mye for tiden, sier Sonstad. Han har ingen klar plan for fremtiden, men synes det er stas med alt han skal i gang med nå. Han trives godt med nye utfordringer og det han kaller livets pistolskjefte.

Nye utfordringer

- Ny muligheter jeg ikke har gjort før blir som hakk i pistolskjefte, og nå har jeg et par nye hakk. Filmrollen i «Børning 2» er en slags bonus. Rollen ved Trøndelag Teater er større, og jeg har aldri vært med i et ensemble før. Jeg tenker at teater og scene er min greie og noe jeg kan tenke meg å gjøre mere av, sier Sonstad, spent før premieren på «Børning 2» og hva det har blitt ut av scenene han er med i.

- Jeg er jo en defensiv person og var lenge redd for at de skulle klippe meg bort, sier Sonstad.

Klaus Sonstad (t.v) spiller bilbergingsmannen som hjelper Roy Gundersen, spilt av Anders Baasmo Christiansen (t.h) i filmen «Børning 2» 

Klaus Sonstad (t.v) spiller bilbergingsmannen som hjelper Roy Gundersen, spilt av Anders Baasmo Christiansen (t.h) i filmen «Børning 2» 

På forsiden nå