Designer Jonas Nilsson i Adresseavisen.

Adresseavisen stakk av med en av fem gullmedaljer for digital nyhetsdesign med historien om «Elvas tapte sølv».

Se og les saken her: Ingen andre steder i verden ligger lakseelvene tettere enn i Trondheimsfjorden.

Hvert år deler Society for News Design Scandinavia (SNDS) ut designpriser i flere kategorier. I år fikk Adresseavisen gull i kategorien historiefortelling og for beste detalj.

- Det er kjempegøy, og spesielt gøy at vi klarer å markere oss sammen med VG og Dagbladet. VG ble best of show i år, og det ble vi i fjor. Jeg legger merke til at alle gullmedaljene på digital design går til norske medier, sier designer Jonas Nilsson i Adresseavisen.

- VG er veldig gode

424 printbidrag og 101 digital saker ble sendt inn til konkurransen i år. Ni av printoppslagene fikk gull, mens det ble delt ut gull til fem av de digitale sakene. Sjefredaktør Tor Olav Mørseth er glad for tildelingen:

- Det er utrolig kjekt å se at vi nok en gang kan markere oss, sier Mørseth.

Han sier dette er en prestisjetung konkurranse som samler de beste i Skandinavia. I år var det særlig VG som utmerket seg på det digitale med tre gull, et sølv og «best in show».

- VG er veldig gode på området og har tatt store steg de siste årene. Det er fint å se til dem og bli inspirert, sier Mørseth.

Les også: Trønderske drømmer i New York ga gullmedalje i København

Trønder-Avisa vant også

Trønder-Avisa og Annette Lysberg Gundersen fikk en gullmedalje for design på en omfattende historie i lørdagsmagasinet om flyktninger i Middelhavet.

- Vi hadde et team på Lesvos i fjor høst som leverte feature både til nett og papir. Det er veldig hyggelig for oss å vinne en slik pris. Vi har vunnet mange priser de siste årene, men dette er første gangen vi tar veien helt opp og får gull, sier sjefredaktør John Arne Moen.

Her kan du lese den digitale versjonen av den prisvinnende Trønder-Avisa-saken.

Journalister på saken om «Elvas tapte sølv» er Egil M. Opland og Grete Holstad.

Fotografer: Espen Bakken, Morten Antonsen, Terje Svaan, Javad Montazeri, Frank Lervik, Mariann Dybdahl, Vegard Eggen, Jens Petter Søraa og Ole Martin Wold

Videoredigering: Espen Bakken

Dronebilder: AirphotoFosen

Undervannsbilder: Anders Lamberg

Design og utvikling: Utviklingdesken ved Jonas Nilsson, Christer Solbakk Johnsen og Espen Rasmussen

Journalisten på Trønder-Avisas sak fra Middelhavet er Stian Manka. Fotograf er Marius Langfjord.