- Det er noen øvelser jeg aldri har drevet med før. Når jeg er på tur med Johndoe har forberedelsene stort sett vært noen slag i løse lufta, og en øl. Det her er jo nærmere trim for eldre, humrer Jonas Skybakmoen da vi forteller om videoen du ser øverst på siden.

Dette tjente deltakerne i «Stjernekamp»

Groggy stemme

Når Adresseavisen snakker med ham ved 12-tiden lørdag er han på vei til hangaren ute på Fornebu hvor Stjernekamp spilles inn. Der venter to gjennomkjøringer, samt generalprøve.

- Det er ganske heftig, både i dag og generelt hele uka. Jeg er livredd  for å miste stemmen, og disse øvelsene hjelper på mot en stemme som er ganske groggy etter endt uke. For en som knapt har trent stemmebåndet tidligere er dette god læring, fastslår han.

Tomine Harket røyk ut - Skybakmoen imponerte

Sleazy låt

Han er en av fire gjenværende artister, og i kveld skal det synges i sjangrene musikal og disko.

Med låtene «I got life» fra musikalen «Hair» og disco-låten «Superfreak» skal Jonas igjen gjøre noe han aldri har gjort før.

- Musikal-låten er utfordrende med mye koreografi, mens diskolåten er en sleazy låt. Det blir sleazy-Jonas i kveld, sier han.

Han kom som en relativt ukjent – i alle fall for ikke-trøndere - artist inn i de norske hjem da Stjernekamp startet i slutten av august. Men med sine imponerende opptredener har han etter hvert blitt kjent i hele landet.

Og med det øker også kjendisstatusen.

Jonas Skybakmoen sang «Main Offender» av The Hives da punk sto på programmet i Stjernekamp. Foto: NRK

Lykkesky

- Det tikker inn meldinger fra kjente og ukjente, og spesielt den siste tiden har det eksplodert. Jeg er ikke vant med slik oppmerksomhet, men det er veldig artig. Jeg svever på en lykkesky, sier han.

Han hadde ikke i sin villeste fantasi trodd han ville komme så langt i konkurransen. Han skulle bare ha det morsomt og velge ut låter han selv liker for deretter tolke det på sin egen måte. Kommer han seg gjennom i kveld, venter Björn Skifs-klassikeren «Michelangelo» i dansebandsjangeren neste lørdag.

Bob Hund

Og dit vil han, selv om konserten i Trondheim med yndlingsbandet Bob Hund ryker.

- Men jeg har sikret meg billett til deres konsert i Oslo, så jeg har en plan b. Og da blir det også en billett ledig til Samfundet-konserten, sier Skybakmoen, som til vanlig er journalist i Adresseavisen.