Det sier dagens sjefredaktør Tor Olav Mørseth. Sammen med administrerende direktør i Adresseavisen, Tove Nedreberg, skryter han av den nye boken «Det sto i Adressa» og det grundige arbeidet som ligger bak.

LES OGSÅ KOMMENTAREN: Avisen som overlevde (Pluss)

Mørseth trekker spesielt frem hvor viktig det er at forfatteren også har forsøkt å få frem den vanlige leserens perspektiv.

– Boken er blitt utrolig bra. Det er en del aha-opplevelser når man leser den, sier Nederberg.

Heftig jubileum

Neste år feirer Adresseavisen 250 årsjubileum. Den er med Norges eldste avis. Boklanseringen er en del av denne jubileumsmarkeringen.

Mandag var dagens sjefredaktør Tor Olav Mørseth på plass sammen med tidligere sjefredaktør Arne Blix. Også han trekker frem leserperspektivet, som en viktig del av den nye boken. Også Gunnar Flikke, som var sjefredaktør før Blix, roser boken og arbeidet som er gjort.

– Det er blitt en kjempebra bok. Den avspeiler avisen, livet i Midt-Norge og Trondheims-perspektivet, sier Gunnar Flikke.

En vanskelig jobb

– Det har vært fryktelig vanskelig å velge ut det som skulle være med. I de eldre avisene har jeg følte det har vært en del genuine oppdagelser, men i de nyere årgangene har jeg valgt ut noen sentrale saker, sier forfatter Per Christensen, som selv ble intervjuet om boka og arbeidet med den av sin tidligere sjef i Adresseavisen, Stian Wallum.

Forfatteren har selv har ikke rukket å få så mange tilbakemeldinger. Forlagsdirektør Torbjørn Lefstad i Museumsforlaget sier interessen så langt har vært bra.

– Responsen har vært veldig god. Boka er nettopp på plass i butikkene, men jeg vet i alle fall at det er solgt en god del bøker på Brunhjørnet i dag, sier Stein Arne Sæther, som har vært redaktør for boka.

80 møtte frem

Om lag 80 personer, gjester og vanlige lesere møtte mandag kveld i foajeen i Adressahuset for å overvære lanseringen. Der ble også boken lagt ut for salg, og det dannet seg raskt kø av folk som ønsket å kjøpe den. Om de ikke har rukket å lese boken hadde flere av de fremmøtte en klar oppfatning av avisen Adresseavisen.

– Jeg flyttet hit til Trondheim, fra Tromsø, for tre år siden. Jeg var vant til å ha avisen, Nordlys. Adresseavisen er blitt en veldig god erstatter for den, sier Kari Wessel.

– Jeg har inntrykk av at Adresseavisen har vanskelig for å bestemme seg om man skal være riks-, region- eller lokalavis. Tradisjonelt har vel regionavisene også en riks-rolle. Med nettet prøver man fortsatt, men det er flere som behersker dette bedre i dag, sier Harald Johnsen.

– Avisen er veldig bra. Jeg har bodd her i byen i 22 år. Jeg er blitt helt avhengig, sier Elisabeth Sylte, som ser frem til å lese mer om både avisens og byens historie i den nye boken.

Tre redaktører samlet på ett brett i forbindelse med lanseringen. Dagens sjefredaktør Tor Olav Mørseth (midten), flankert av Arne Blix (til v.) og Gunnar Flikke. Foto: Vegard Eggen