Den britiske krim-serien «The Fall» med Gillian Anderson («X-Files») i rollen som politietterforsker Stella Gibson har ikke bare høstet priser i hopetall, men serien er også en av de med høyest brukerscore på Netflix. Etter to neglebitende sesonger der Gibson har jaktet på seriemorderen Paul Spector (Jamie Dornan), er det nå klart for fortsettelsen ( og muligens avslutningen?) av denne maraton-aktige historien som finner sted i Belfast, Nord-Irland.

Les også: Netflix kaprer nye kunder

Les også: Netflix kjøpte trøndersk film

Her er de største nyhetene på strømmetjenestene i oktober:

Netflix

The Fall - sesong 3

Premiere 29. oktober.

I følge produsentene sesongen som skal avslutte jakten på Paul Spector. Men det ligger også i kortene at «The Fall» vil få en fjerde ( og sannsynligvis femte og sjette) sesong. Om disse vil ta for seg en ny sak eller bygge videre på «Spector-trilogien» gjenstår å se. Uansett hva resultatet blir så hersker det liten tvil om at «The Fall» kommer til å bli en av de mest sette seriene på Netflix denne høsten.

Black Mirror - sesong 3

Premiere 21. oktober

Seks nye enkeltstående episoder fra Charlie Brooker. «Black Mirror» blander sci-fi, alternativ virkelighet og menneskelig drama på en uventet og dystopisk måte. Serien har vunnet en rekke priser og regnes som en av de mest innovative TV-serien på svært mange år.

Glitch - sesong 1

Tilgjengelig nå

Australsk serie om en gruppe mennesker som på uforklarlig vis gjenoppstår fra de døde. Ingen av disse forstår hvordan dette har gått til eller har noen minner om dette. Felles for de alle er at de alle døde i forskjellige tidsepoker. Et uventet lavmælt drama ( ikke ulikt «Rectify») med tanke på temaet.

Doctor Foster - sesong 1

Tilgjengelig nå

Hvordan kan en historie om utroskap i ekteskapet fortelles som en krim-thriller? Det er nettopp det denne britiske serien gjør. Ulidelig spennende og hele tiden med en katt-og-mus  -aktig tilnærming til problemstillingen. Spennende og veldig underholdende.

Man Seeking Woman - sesong 1

Tilgjengelig nå

Absurd og surrealistisk sitcom om Josh Greenberg som etter et langvarig forhold plutselig befinner seg som singel i storbyen igjen. Problemet er bare det at Josh ikke er den skarpeste kniven i skuffen når det kommer til sosial intelligens. Det er lenge siden vi har sett en serie på Netflix som er så hylende morsom som denne. En slags «Bridget Jones dagbok» med mannlig hovedrolle.

Homeland - sesong 1 - 5

Tilgjengelig nå

Det tok sin tid, men nå er hele sesong 5 av Homeland tilgjengelig på norske Netflix. Og etter den litt traurige sesong 4 er det med glede av vi kan melde at «Homeland» har funnet tilbake til suksessoppskriften fra de første tre sesongene.

The Giver (2014)

Med: Jeff Bridges, Meryl Streep, Brenton Thwaites

En av de mest vellykkede sci-fi -filmene fra de siste fem årene. Ikke en intergalaktisk reise som «Interstellar», men derimot en titt på hvordan verden kan komme til å se ut om 200 år fra nå av. Liker du filmer som «The Hunger Games» og «The Maze Runner» kommer du til å elske denne.

Exposed (2016)

Med: Keanu Reeves

En moderne film noir med Keanu Reeves i hovedrollen. Lavmælt og underfundig film som likevel har nok action og mystikk i seg til at den aldri blir kjedelig.

St. Vincent (2014)

Med: Bill Murray, Melissa McCarthy, Naomi Watts

Om du falt for Bill Murrays karakterer i filmer som «Broke Flowers» og «Lost in Translation» så er denne definitivt for deg. Historien er den klassiske om grinebiteren som viser seg å ha et stort hjerte, men med Murray i hovedrollen blir likevel aldri dette den klisjeèn du forestiller deg.

Black Mass (2015)

Med: Johnny Depp, Benedict Cumberbatch

Mafia-epos om den irske gangster-lederen James «Whitey» Bulger som styrte i South Boston på tampen av 1970-tallet og 1980-tallet. Bulger regnes som gudfaren i den irske mafiaen som styrte store deler av byen på denne tiden. Basert på en sann historie. Og Johnny Depp har vel aldri vært vanskeligere å kjenne igjen enn her.

Maggie (2015)

Med: Arnold Schwarzenegger, Abigail Breslin

Pussig blanding av mellommenneskelig drama, zombie-film og grøss. Men den største overraskelsen er vel at Schwarzenegger sa seg villig til å ta hovedrollen i en lavbudsjett indie-film som denne. Kanskje Arnolds beste prestasjon som skuespiller noensinne.

Justin Timberlake + The Tennessee Kids (2016)

Konsertfilm

Den prisebelønt filmregissøren Jonathan Demme («Nattsvermeren», «Stop Making Sense») har fanget Timberlakes siste konsert fra årets verdensturnè.

Russel Peters: Almost Famous (2016)

Stand-up

Stand-up -forestilling fra komikerens hjemby, Toronto i Canada.