NRK dropper «20 spørsmål»

Et av NRK radios eldste programmer blir historie fra nyttår. Da legges det tradisjonsrike spørreprogrammet ned.

Nesten 70 år etter starten legger NRK spørreprogrammet «20 spørsmål» på is. Trond-Viggo Torgersen leder den siste utgaven av programmet, som spilles inn 24. oktober.   Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Oslo: Fra januar 2007 er et av nasjonens mest folkekjære programmer ikke lenger på kjøreplanen, skriver Dagsavisen.

Redaksjonssjef i Underholdningsavdelingen i NRK, Rune Lind, er imidlertid ikke villig til å si at programmet legges ned, men bruker uttrykket «legges på is».

– Vi kan bekrefte at programmet ikke blir sendt lenger fra januar 2017, men det er litt dramatisk å si at vi legger det ned. «20 spørsmål» har vært av og på siden 50-tallet, og det er riktigere å si at vi legger det på is, sier han.

Han forklarer dette med at sendeskjemaet i P1 hele tiden endres, og at man på grunn av dette ikke har funnet plass til programmet i 2017.

Programkonseptet er i dag det omtrent samme som da det gikk på radio fra 1947 til 1985 med Rolf Kirkvaag som programleder. I 2004 kom programmet tilbake på lufta med Knut Borge som programleder, og siden 2006 har programmet også vært sendt på TV.

– Jeg synes dette er vemodig. Dette var jo et program som var oppe og sto, og som levde sitt eget lille liv, sier Borge til avisen.

Siden 2012, da Borge mot sin vilje ble byttet ut som programleder, har Trond-Viggo Torgersen holdt styr på innsendte ord fra lyttere over hele landet.

Den siste innspillingen av programmet finner sted 24. oktober.


På forsiden nå