«Snåsamannen»:

- Denne boka blir den siste jeg skriver

«Snåsamannen» Joralf Gjerstad (90) forteller om varme hender, åndskrefter og synske evner i ny bok.

- Jeg synes det er riktig at jeg nå i min livskveld skriver om mine opplevelser, så kan hver enkelt selv vurdere mine egenskaper, sier Joralf Gjerstad, som nå utgir boka «Det livet gav meg». 

Saken oppdateres.

«Det livet gav meg» er tittelen på boka som utgis i høst, ganske nøyaktig et år etter hans forrige bok, «Det siste brevet».

Gjerstad, som fylte 90 år 11. april i år, er blitt nasjonalt kjent for sine helbredende krefter. I boka oppsummerer han det som beskrives som et uvanlig liv som både har vært givende og krevende, om varme hender, åndskrefter og sine synske evner.

- I min livskveld

- Jeg synes det er riktig at jeg nå i min livskveld skriver om mine opplevelser, så kan hver enkelt selv vurdere mine egenskaper, sier Gjerstad i en pressemelding fra Embla forlag som utgit boka.

I boka forteller han om oppvekst og ungdom, om familie og ekteskapet med kona Signe og om sine første opplevelser med åndskreftene. Krefter som ifølge ham selv har gitt ham evnen til å helbrede sykdommer og smerte, og som har gitt ham synske evner.

Hva han ser og tror om stortingsvalg, kirkelære, utdannelse og samfunnsutvikling er også blant temaene i boka. Gjerstad selv ser kreftene som en del av sin livsoppgave, som han gjør som en kristen tjeneste for andre.

LES OGSÅ: Snåsamannen er i Norges maktelite

De usynlige kreftene

- Denne boka blir den siste jeg skriver. Derfor vil jeg nå også gjerne skrive om mine opplevelser med de usynlige krefter; de kreftene som har gitt meg styrke til å helbrede folk, sier Gjerstad.

Gjennom 65 år har mange tusen mennesker besøkt «Snåsamannen» for å be om råd eller få hjelp. Noen av disse deler i boka sine opplevelser, blant dem Hanne Kristin Rohde, Margit Sandemo og Per Fugelli.

I tillegg inneholder boka vitnesbyrd fra norske leger og Nidaros-biskopens hilsen til Gjerstads 90-årsdag, i tillegg til nye fotografier og bilder fra Snåsamannens egne familiealbum.

Flere bøker om «Snåsamannen»

Det er blitt utgitt flere bøker om Joralf Gjerstad, flere av dem står han selv bak. I fjorårets «Det siste brevet» skrev han om tre tema som har betydd mye for ham gjennom livet: tro, kraft og kjærlighet. Blant annet om savnet og ensomheten han sitter igjen med etter at kona Signe ble overført til sykehjemmet.

Han sa allerede den gang at det ikke ville bli hans siste bok.

Les anmeldelsen av boka her

Forfatter Ingar Sletten Kolloen biografi «Snåsamannen» ble en bestselger i 2008, mens «Profeten fra Snåsa» (2012) av Ronnie Johansen gikk kritisk gjennom hans virke. Boka konkluderte med at Gjerstad ikke er synsk, men at han har evne til å iverksette kroppens selvhelbredende evner.

Margreth Olins dokumentar «Mannen fra Snåsa» (2016) filmet 22 mennesker i møte med Gjerstad, i det vår anmelder kalte et «varmt og overraskende morsomt filmportrett av Snåsamannen i ekstraomgang med hjelpende hender». Og 8. oktober var det trøndelagspremiere på teaterforestillingen «Snåsamannens sang».

- Noe i boken har jeg nok sagt før. Men siden dette blir min siste bok, måtte det gjentas, for enkelte ting er for viktige til å bli utelatt, sier Gjerstad.

I sin nye bok skriver Joralf Gjerstad blant annet om sin kjærlighet til kona Signe. Bildet fra 2012 viser ekteparet som diskuterer RBK. 
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

I sin nye bok skriver Joralf Gjerstad blant annet om sin kjærlighet til kona Signe. Bildet fra 2012 viser ekteparet som diskuterer RBK.  Foto: Rune Petter Ness

- Denne boka blir den siste jeg skriver, sier Joralf Gjerstad. Her på Rockheim i forbindelse med hans forrige bok, «Det siste brevet» (2015). 

- Denne boka blir den siste jeg skriver, sier Joralf Gjerstad. Her på Rockheim i forbindelse med hans forrige bok, «Det siste brevet» (2015). 

På forsiden nå