Følgende band og artister er nominert til Rockheim Hall of Fame 2017. Alf Cranner, Asbjørn «Asa» Krogtoft, Bel Canto, Dizzie Tunes, Kari Bremnes, Popol Ace, Raga Rockers, Sissel Kyrkjebø og Tommy Tee. Nå er det opp til 150 musikere og andre i musikkbransjen å stemme på sine favoritter.

Stor bredde

- Vi er veldig fornøyde med de nominerte som representerer bredden i norsk populærmusikk både når det gjelder egenart og musikalske sjangre. Dette er artister som har vært aktive i flere tiår, sier Sissel Gottormsen som er direktør for Rocheim og har vært med i nominasjonskomiteen. Et av kriteriene for å bli nominert er at man skal ha gitt ut sin første innspilling for minimum 25 år siden.

- Vi hadde mange navn på blokka, men vi velger ikke noen bort, vi velger dem inn, sier Guttormsen og legger til at komiteen var samstemt om de ni. På nyåret blir det klart hvilke tre artister eller band som får plass i Rocheim hall of fame neste år.

Populærmusikk, ikke bare rock

- Det kan kanskje virke noe misvisende at vi har nominert visesangere og revyartister, men Rockheim er også det nasjonale museet for populærmusikk. Her skal vi gi plass til alle som går under dette begrepet, sier Guttormsen.