- Det blir noen år med knallhardt arbeid

Det er når The Stream er ferdig, at det viktige arbeidet virkelig begynner, mener Adrees (16).

Gutten i røyken: Andreas «Adrees» Estenstad (16) fra Trondheim gjør sukess i TV2s musikkonkurranse «The Stream». 

Saken oppdateres.

- Det føles kleint å si at jeg er «kjendis», men jeg merker jo at folk ser på meg og mange vil ha bilder, forteller Andreas «Adrees» Estenstad.

16-åringen fra Valentinlyst i Trondheim er en av sju gjenværende finalister i TV2s store musikkonkurranse The Stream, og den talentfulle sjarmøren ukependler for tiden mellom Oslo og Trondheim.

- Du blir fryktelig sliten i hodet, alt går så fort. Men jeg legger ikke merke til det før på lørdag, da kjenner jeg virkelig at jeg trenger hvile, sier gitaristen og vokalisten.

LES OGSÅ: Andreas (16) fra Trondheim skal imponere plateselskapene

Trønder-samboere

Tusenvis av håpefulle talenter la ut musikk på nettstedet i vinter, og de 100 mest strømmede gikk videre til showcase i Oslo. Allerede før de ukentlige livesendingene startet, fikk ni artister kontrakt med plateselskapsgigantene Universal, Sony eller Warner. Adrees valgte å jobbe med Universal og deres artistutvikler Espen Lind.

LES OGSÅ: Tre giganter kjemper om å signere Adrees

- Det var først og fremst selskapet jeg ønsket å jobbe med, på lang sikt er det jo de som skal hjelpe meg videre. Men Espen kommer hele tiden med gode råd, sier 16-åringen, som ikke er det eneste trønderske innslaget som fortsatt er med i konkurransen. Der finner vi også partyrap-duoen Skei & PT fra Steinkjer.

LES OGSÅ: Skei & PT: Hvis vi vinner blir vi to cowboyer fra Trøndelag i Holywood

- Vi bor sammen og har det veldig fint. Så er vi jo trøndere og skjønner hverandre, ler Adrees. Han legger til at alle deltakerne er veldig trivelige, men at alle begynner å skjønne at det er en konkurranse og dermed en grense for hvor greie og hjelpsomme de kan være mot hverandre.

Sjekker avspillinger

I The Stream er nemlig ambisjonen å speile den nye musikkvirkeligheten, der avspillinger på nett er det nye platesalget. Låtene som framføres hver fredag slippes som singel i Spotify, og antall strømminger i den kommende uka avgjør, sammen med seerstemmer som i andre lignende konkurranser, hvem som ikke blir med videre. Kun den ene artisten som strømmes mest i løpet av uka er helt sikker på å få bli. Det gjør det ekstra spennende å sjekke hvor mange som har lyttet til låten i løpet av uka.

- Det er litt slitsomt, men jeg klarer ikke å unngå å sjekke hver dag. Sånn er det med oss alle. Samtidig er det en bra ting, du har mulighet til å påvirke ved å promotere deg selv, det er jo sånn virkeligheten er for artister, mener han.

Tettpakket uke

Adrees forteller at han og plateselskapet velger neste ukes låt på lørdager, dagen etter sending. Mandag planlegger de hvordan det skal låte og sjekker lyd, mens tirsdagene går med til øving, videoinspilling og klesprøving. Onsdager er skoledag for Adrees og mange av de andre deltakern som fortsatt går skole.

- Men på torsdag er det på tide å slå på hodet. Da går vi gjennom låten ordentlig på scenen på Chateau Neuf. Fredag er det sending og fullt kjør, forteller Adrees. Han forklarer at man i The Stream har konstant dårlig tid, og er nødt til å ta ting på sparket.

LES OGSÅ: - Musikken har kostet meg mye

- Vi rekker rett og slett ikke å tenke over hver lille ting ved en coverlåt. For meg er sendingene bra promo uansett, det er når serien er over og jeg skal begynne å gi ut egne låter, at det må være 100 prosent perfekt, mener han.

Setter seg mål

For det er når konkurransen er over, at det virkelig begynner. Da skal han etablere seg som ordentlig artist.

- Jeg skal sette meg ordentlige mål og legge gode planer. Så vet jeg at det blir noen år med knallhardt arbeid. Samtidig er jeg ung og har god tid til å prøve mye forskjellig, mener Adrees, som ikke tar det så tungt om han ikke skulle vinne - selv om premien på en halv million kroner og en tur til USA og møter med bransjefolk i Los Angeles også frister.

- Jeg er mer gira på å få dra til USA enn pengene, selv om jeg får et par fine gitarer for en halv million, gliser han.

LES OGSÅ: - Det føles som en million dollars!

Bransjefolk og damer

Og bransjefolk har begynt å legge merke til ham. Noe av det beste ved å opptre på tv er at mange musikkfolk vet hvem han er og tar kontakt. Men det er ikke den eneste positive virkningen:

- Jeg blir fulgt av dobbelt så mange pene damer på Instagram, haha.

- Ja, er du singel?

- Det er jeg, og det er sånn det skal være – foreløpig, i alle fall!

Fredag skal deltakerne ut i «Unplugged-kveld», det vil si at de skal framføre en låt akustisk. Adrees har valgt låten «Hey There Delilah», en Plain White T's-hit fra 2006.

- Jeg tar kanskje en sjanse, men det er en låt jeg tror mange har hatt på hjernen uten å vite at det er dem, mener Adrees. De blir tre gitarister på scenen, inkludert ham selv.

- Det blir sånn jeg liker det, litt John Mayer-aktig, forklarer Adrees.

Sju igjen

I tillegg til Adrees og Skei & PT, er disse fortsatt med i The Stream:

* Sondrey (Sondre Mulongo Nystrøm, 22), produsent og artist fra Øyer i Oppland.

* Ylva Olaisen (16), artist fra Kristiansand.

* Emelie Hollow (18), artist fra Vinterbro

* Ramón (Ramon Andresen, 17), artist fra Ski

* Thosebricks (Tony Alexander Skjevik, 28), produsent, DJ og artist fra Åsnes i Hedmark.

The Stream sendes på TV2 fredag kveld kl. 20.

På forsiden nå