Jula kom på kino

Årets største kinodag var også en mulighet til å se årets første julefilm.

Tjuvstarter jula: Leonora Skiphamn-Rasch (4) skal også se to filmer, «Snekker Andersen og julenissen» og «Trolls». Hun bruker tiden fram mot filmen til å lage lenker på kinoens juleverksted sammen med mamma Michelle og pappa Marius.  Foto: RICHARD SAGEN

Saken oppdateres.

- Jeg har med godteri hjemmefra, det ble så mye til overs etter halloween, forteller Edvard Austad (9).

Han er en blant tusenvis av andre barn og voksne som har tatt turen på kino i anledning «Den store kinodagen», med tettpakket program og halv pris på alle billetter.

LES OGSÅ: Her er helgas beste filmer på kino

Og ikke minst en forsmak på julestemningen: Allerede klokken 10 var det nemlig førpremiere på julefilmen «Snekker Andersen og julenissen», og selv om vi fortsatt skriver tidlig november, kunne barna delta på juleverksted og spise pepperkaker og klementiner før og etter filmen.

Dobbel dose film

Men Edvard skal ikke se den, han har nemlig sikret seg billett til to andre filmer, «Gilberts grusomme hevn» og «Børning 2».

- Den første har jeg sett traileren til og den ser artig ut. Den handler om en gutt som er hyperallergisk mot egg, men han har ei tante som plager ham og gir ham egg med vilje. Så tar han hevn mot tanta, forteller Edvard. Han forteller at han går passe ofte på kino, og liker at det er større skjerm. Men lyden kan bli for høy av og til, forteller Edvard, som mener det skal gå fint å se to filmer.

- For mellom filmene skal jeg og mamma spise pizza!

- Årets happening

- Vi er fryktelig glade for å se så mye folk på kinoene i dag, sier markedskonsulent Lisa Stølan Hagen i Trondheim Kino. Hun forteller at «Den store kinodagen» er årets største kinohappening, og den desidert best besøkte dagen i året. Det ble satt rekord i fjor med 12 399 solgte billetter, og allerede kl. 11 var det solgt over 10 000.

Les alle filmanmeldelser her

- Men tallene er ikke det viktigste, vi er først og fremst glade for at så mange kommer for å se film. Kinodagen er også motiverende for oss ansatte, for dette er en dag der så å si alle ansatt er på jobb.

Kinodagen startet allerede ved midnatt natt til lørdag med åtte nattvisninger, blant dem en førpremiere på thrilleren «Girl on the Train» samt den nye Marvel-filmen «Doctor Strange». Så går det slag i slag fram til kl. 23 lørdag kveld, med et kveldsprogram mer rettet mot et voksent publikum.

Jula har startet

Marius (3) og Mathilde Maribu (6) skal også se «Snekker Andersen og julenissen, og nøyer seg med én film i dag. Mathilde har allerede sett én julefilm i år, hun så «The Snowman» hjemme i går. Hun har selvfølgelig rukket å tenke på hva hun skal ønske seg til jul.

- Ei leke-symaskin! Med den skal jeg sy klær både til meg selv og bamsene mine.

På Prinsen var det også stor filmrelatert aktivitet for de yngste. Eget pepperkakeverksted med baker Harepus i påvente av «Dyrene i Hakkebakkeskogen»-filmen som kommer til jul, fiskedam, sangtalentiade, trolls-disko og ansiktsmaling.

Dagen blir markert ved kinoer over hele landet.

To filmer: Edvard Austad skyter angry birds før han skal inn for å se «Gilberts grusomme hevn». Senere skal han og mamma se «Børning 2». 
    
      (Foto: RICHARD SAGEN)

To filmer: Edvard Austad skyter angry birds før han skal inn for å se «Gilberts grusomme hevn». Senere skal han og mamma se «Børning 2».  Foto: RICHARD SAGEN

Ønsker seg symaskin: Søsknene Marius (3) og Mathilde (6) skal se «Snekker Andersen og julenissen sammen med mamma Ine, og Mathilde har julegaveønskene klare. 
    
      (Foto: RICHARD SAGEN)

Ønsker seg symaskin: Søsknene Marius (3) og Mathilde (6) skal se «Snekker Andersen og julenissen sammen med mamma Ine, og Mathilde har julegaveønskene klare.  Foto: RICHARD SAGEN

Alle på dekk: Den store kinodagen er årets best besøkte dag på Trondheim kino, og så å si alle ansatte er på jobb. Markedskonsulent Lisa Stølan Hagen, flankert av Marit Bylund og Sandra Bertelli, regner med godt over 10 000 besøkende i løpet av dagen. 
    
      (Foto: RICHARD SAGEN)

Alle på dekk: Den store kinodagen er årets best besøkte dag på Trondheim kino, og så å si alle ansatte er på jobb. Markedskonsulent Lisa Stølan Hagen, flankert av Marit Bylund og Sandra Bertelli, regner med godt over 10 000 besøkende i løpet av dagen.  Foto: RICHARD SAGEN

På forsiden nå