«Stjernekamp-Jonas» slutter i Adresseavisen

Jonas Skybakmoen slutter i Adresseavisen for å kunne jobbe med egne prosjekter.

- Jeg vet ikke hvordan dette vil bli i praksis. Det er et litt drastisk valg i livet mitt, men jeg har en del ideer, skisser og planer jeg har lyst til å ta tak i, sier Jonas Skybakmoen. 

Saken oppdateres.

- Nå har jeg jobbet i Adressa i sju år. Jeg har hatt det topp her og har lært veldig mye innenfor flere journalistiske sjangere. Nå leter jeg etter andre utfordringer, sier Skybakmoen til Adresseavisen.

Det var VG som først omtalte saken.

Skybakmoen, som også er vokalist i bandet Johndoe, markerte seg i høst sterkt i NRK-programmet «Stjernekamp». Det bidro til at han skjønte hvor viktig det er for ham å jobbe kreativt.

- Egne prosjekter

- Jeg vet ikke hvordan dette vil bli i praksis. Det er et litt drastisk valg i livet mitt, men jeg har en del ideer, skisser og planer jeg har lyst til å ta tak i. Da sluttpakkene ble tilbudt, så jeg det som et spark i rumpa for å prøve meg på andre oppgaver, sier han.

LES OGSÅ: Jonas Skybakmoen røk ut av «Stjernekamp»

Johndoe har allerede to konserter booket i februar, og flere planer som har eksistert lenge.

- I tillegg ønsker jeg å snuse på egne ting og andre musikalske prosjekter. Nå får jeg litt tid til å områ meg og få enda noen kreative bein å stå på, sier Skybakmoen.

Gleder seg til fortsettelsen

Han forteller at beslutningen er noe som har gjæret i ham over lang tid. Kona hans bor i Oslo, og han tenker han å flytte etter på sikt.

- Hvordan blir det å slutte i Adresseavisen?

- Det føles rart og vemodig. Jeg kommer til å savne alle kolleger og gode venner. Alle jeg har hatt det morsomt med, og som har lært meg mye om journalistikk. Jeg tar med meg den kompetansen jeg har lært meg videre, og jeg utelukker ikke at jeg kommer til å jobbe med journalistikk igjen, i en eller annen form.

- Dette har ikke vært noen enkel avgjørelse, og den har holdt meg våken noen netter, men det føles helt riktig. Det kjenner jeg i magen. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Jonas Skybakmoen.

Les om da Jonas Skybakmoen ble rørt over seg selv og sin egen musikksmak

På forsiden nå