Sammen med Alf Cranner, Asbjørn «Asa» Krogtoft, Bel Canto, Dizzie Tunes, Kari Bremnes, Popol Ace, Sissel Kyrkjebø og Tommy Tee ble Raga Rockers nylig nominert til Rockheim hall of Fame 2017.

På nyåret blir det klart hvilke tre av disse som blir innlemmet til sommeren.

- Jeg er egentlig ikke så veldig interessert i de greiene der, sier Michael Krohn. Han legger til:

- Snart er alle som har gitt ut en skive på den veggen der. Da er det nesten litt kult å være den eneste som ikke er der, hehe.

Spiller i Trondheim

Krohn og hans Raga Rockers er for tiden aktuelle med boka «The Raga Saga. Historien om Raga Rockers». I boka forteller Krohn og de andre medlemmene om et langt liv i rockens tjeneste, om opp- og nedturer og historien bak de mest kjente sangene.

«En fascinerende reise gjennom karrieren til en av norsk rocks beste originaler», konkluderte anmelder Terje Eidsvåg.

I kveld er Krohn i Trondheim for å promotere boka – og for å holde konsert på Restaurant Kommandanten på Kristiansten festning.

- Jeg har tidligere gjort flere akustiske konserter med Raga-gitarist Eivind Staxrud. Han fikk nylig barn, så nå har jeg fått med meg Geir Bratland på keyboard i stedet. Det blir en miks av nye og gamle låter, mest rolige ting, men også et par gladlåter, sier han.

- Tekstene mine kommer mye bedre frem i en slik setting.

Ikke forvent streit, tidsriktig formelrock fra Raga Rockers, advarer Michael Krohn. - Prøver å få Raga til å høres ut som et døende villsvin

Røverhistorier

Raga-vokalisten sier han har fått mange gode tilbakemeldinger på boka.

- Folk jeg kjenner sier det er bra, men det er mulig de bare vil være hyggelige. Noen hadde kanskje ventet noe annet, men jeg er fornøyd selv, sier han.

Mens mange bandbiografier er skrevet ved hjelp av en ghostwriter, gikk Raga for klipp og lim-metoden, forteller Krohn.

- Den er ikke lagt opp som en bok som skal leses fra begynnelse til slutt, men mer som en fanzine du kan bla frem og tilbake i. Den er mer uhøytidelig og fragmentert, og krydret med røverhistorier fra meg og de andre i bandet, sier han.

KOMMENTAR: Norsk rocks storhet har sanger som kan fornærme de fleste norske partier

Tester ut ny scene

Bortsett fra lukkede eventer er det ikke tidligere blitt arrangert konserter på Kommandanten. Arrangør Tor Schjølberg gleder seg til å teste ut lokalet som scene.

- Det er en godt egnet scene med plass til 220 sittende og 350 stående. Jeg tror og håper det vil fungere bra, sier han.

Tidlig fredag ettermiddag var det cirka 50 billetter igjen til konserten.

Michael Krohn med Geir Bratland (keyboard). Restaurant Kommandanten på Kristiansten festning i kveld fredag klokken 21.00.