Jazzorkestret får ny sjef

Ole Morten Vågan (37) overtar som kunstnerisk leder for Trondheim Jazzorkester.

Ny jazzsjef: Ole Morten Vågan overtar som kunstnerisk leder for Trondheim Jazzorkester. 

Saken oppdateres.

Eirik Hegdal, som har ledet Trondheim Jazzorkester gjennom en rekke suksesser de siste seks årene, sier takk for seg ved nyttår og overlater stafettpinnen til en musiker han kjenner godt, bassisten og komponisten Ole Morten Vågan. De har spilt sammen ved mange anledninger og i flere band.

Team Hegdal er ett av bandene der Eirik Hegdal og Ole Morten spiller sammen.

- Jeg har mye å takke Eirik for. Dessuten synes jeg orkestret fungerer godt slik det er i dag, så jeg har ikke behov for å snu alt på hodet. Men det er alltid noen nye veier man kan gå, og det kommer stadig unge, dyktige musikere som kan få en plass i orkestret, sier Vågan.

Han er svært glad for å ha fått den nye jobben, som er blant de mest ettertraktede i norsk jazz. Vi får tak i ham på telefon i Portugal, der Vågan er på turné med Motif, et band der han skriver det aller meste av musikken. De har nettopp utgitt et nytt album på et portugisisk plateselskap og er på lanseringsturné.

Vågan og to av bandmedlemmene, Eivind Lønning og Håkon Mjåset Johansen, reiser videre til New York om få dager. De skal være med når Trondheim Jazzorkester er blant hedersgjestene under den musikalske feiringen av Chick Coreas 75-årsdag i neste uke.

Verdensstjernen Chick Corea har i mange år hatt et spesielt forhold til Trondheim Jazzorkester.

Ole Morten Vågan blir kunstnerisk leder for musikere han kjenner godt. Han har vært et sentralt medlem i Jazzorkesteret siden 2005, både som bassist og komponist. I 2014 skrev han et verk for orkestret som først ble framført under Trondheim Jazzfestival og Moldejazz og deretter spilt en rekke andre steder. Noe av det første han skal gjøre når han tiltrer som kunstnerisk leder, blir å reise på Europa-turné med denne musikken.

- Det er allerede lagt en god del planer for 2017, og flere vil komme til. Blant annet skal vi urframføre musikk skrevet av Espen Berg under Moldejazz, forteller Vågan.

Han vokste opp i Brønnøysund og gikk på videregående skole i Mosjøen. Allerede da fikk han kontakt med jazzmiljøet i Trondheim. som 16-åring tok han nattoget til byen for å ta timer med bassisten Mads Eilertsen. Deretter gikk han på Jazzlinja i fire år fra 1998. Nå bor han i Oslo, men vil oppholde seg mye i Trondheim.

- Jeg har alltid spilt mye i Trondheim. Det er der gjengen min befinner seg. I den nye jobben skal jeg dessuten ha tett kontakt med hele musikkmiljøet i byen, så jeg kommer til å være der mye, forteller han.

På forsiden nå