- Når vi får inn nye modeller nå, så ser vi at de er stivere og at designet er renere. Dette har nok sammenheng med at klesstilen er mer avslappet. Man trenger ikke alltid gå med dress på jobb, det holder med en pen bukse og bluse. Da kan en stram veske være med på å gjøre antrekket mer balansert, forteller Julie Krogseth Berg, veskeekspert på Bogart Cosmo i Trondheim.

Stilren veske med tilhørende lommebok fra Morris.

Materialmix

En stram stil betyr likevel ikke det at veskene trenger å være kjedelige. Berg sier at trendene nå viser at man skal tørre å skille seg ut.

Julie Krogseth Berg (23) er veskeeskpert på Bogart Cosmo.

- Å mixe materialer er veldig i tiden. Semsket skinn selger vi mye av. I tillegg ser vi at folk i større grad ønsker fargerike vesker i stedet for den sorte eller brune. Mer nå enn før ser vi også at folk ønsker en veske som skiller seg ut, slik at vesken blir et statement i seg selv.

Vesker i blått og burgunder semsket skinn fra Bogart Cosmo.

Ingrid W. Brun, daglig leder på motehuset Høyer, er enig i at materialmix er noe kundene vil ha nå:

- Selv i de eksklusive kolleksjonene våre, hvor kundene helst velger noe trygt og klassisk, ser vi at semsket skinn er veldig i vinden. I tillegg er 70-tallsstilen in igjen. Frynser og litt bohemaktige vesker er noe kundene vil ha.

En partyveske for de lekne. Fra Bogart Cosmo.

Pynt og glitter

Når veskene er stilrene og stramme, kan det være fint å style dem opp, spesielt hvis man skal på julebord eller i annet festlig lag. Julie Krogseth Berg forteller at de på Bogart Cosmo selger mer vesketilbehør enn tidligere. Det kan for eksempel være små dusker som kan henge på veskene. Berg mener vesketilbehør gir flere muligheter for styling.

- Hvis man har en klassisk veske og vil ha den med ved litt mer pynta anledninger, kan tilbehør være fint. Så må man huske på at veska skal spille på lag med antrekket. Har du en sort veske og sorte sko, gjør det seg med litt farge på klærne. Har du en veske som er ganske mye i seg selv, gjør du kanskje lurt i å velge et mer klassisk antrekk eller kjole.

Ekslusiv Mulberry-veske i glitter fra Bogart Cosmo.

Berg har også en klar oppfordring til alle som skal handle seg en ny veske denne sesongen:

- Jeg synes folk kan bli enda flinkere til å bruke farger. Grønt, burgunder, blått - og glitter. Kjør på!

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.