«Maltrakter Nazi-Svina» er tittelen på Brutal Kuks sjutommer som utgis i dag.

Singelen er en hyllest til Erik Ingebrigtsen som gikk bort 5. mai i år. Sammen med Jomar Kjevik startet Ingebrigtsen plateselskapet Music We Like (MWL) i 2007, nettopp for å gi ut Brutal Kuk på plate.

Sammen med Crispin Glover Records har Ingebrigtsen i senere tid sørget for å få ut bandets tidligere cd-utgivelser på vinyl.

Ingebrigtsen spilte i gruppa Data Morgana som var et av bandene som markerte seg i den første store gullalderen for norsk hardcore på 1980-tallet. De spilte inn sitt andre album i 1989, men bandet ble oppløst før plata gikk i trykken. Låtene ble derfor kun utgitt på Ingebrigtsens kassett-label, skriver Brutal Kuk i en pressemelding.

Ikke tidligere utgitt

En av de to låtene på singelen – «Du må ikke sove», med tekst hentet fra Arnulf Øverlands dikt fra 1936 – er fra disse innspillingene. Den andre låta er Brutal Kuks «Brunt hat».

Ideen til utgivelsen startet med at bandet fant et bilde av Ingebrigtsen med en plakat med tittelen «Maltrakter Nazi-Svina».

«Hvem som har tatt bildet og når vet vi ikke, men skal vi tippe er det fra rundt 1990. Det var et av Eriks favorittbilder. Denne utgivelsen er en hyllest til Erik, en av de beste», skriver bandet.

Disse spiller på Trondheim Calling:

Brutal Kuk er et av fem albumaktuelle trønderband som skal spille på Trondheim Calling (TC) i februar.

I fjor feiret bandet 10-årsjubileum for albumet «Berusalem» med relansering på vinyl. Nå har de vært i Sørgården studio på Ler med Per Borten og spilt inn albumet «2016» som utgis i 2017. Det blir gruppas femte plate.

- Tempo, Trondheim Calling og Song Expo er eksempler på vellykkede kulturnæringsaktører i Trondheim, mener Per Olav Hopsø og Hilde Opoku

Til TC kommer også trondheimsbandet Soup. De har nylig vært i studio med produsent Paul Savage (Mowai, Franz Ferdinand, Arab Strap m.fl.) og spilt inn nytt album som utgis i vinter.

Soup har flere kritikerroste album bak seg, og mener selv de låter som om Grieg hadde laget filmmusikk med rock- og elektronika-elementer. Andre har sammenlignet dem med Sigur Rós, Pink Floyd, Mogwai og Sufjan Stevens. Konserten på TC blir deres første i Trondheim på flere år.

KRONIKK: Svikt i musikklivets økosystem

Bokassa er et stonerpunkband som har turnert over store deler av Norge. Debuten «War On Everything» fikk gode anmeldelser og hyppig radiospilling. Gruppa er nå i studio for å spille inn oppfølgeren som utgis i forkant av festivalen.

The Sideways kommer fra Nordmøre, men holder til i Trondheim. De spiller catchy og vindskeiv rock med referanser både til 60-tallets pop og psykedelia, 70-tallets powerpop, 80-tallets new wave og postpunk, og 90-tallets slacker-indie. Gruppa ga i oktober ut sin selvtitulerte debut.

Hardcore-/punkbandet The Regent spiller hurtig, teknisk og fandenivoldsk melodisk pønk, med tydelig nikk til 90-tallets punkscene. De har tidligere utgitt en EP, spilt konserter over hele kontinentet og jobber nå med å få ferdig sitt debutalbum som utgis i 2017.

TC har så langt sluppet over 60 artister til vinterens festival.

Se hvilke 15 lovende band og artister som får opptre under Trondheim Calling

Vinylsingelen «Maltrakter Nazi-Svina» er en hyllest til Erik Ingebrigtsen (bildet) som gikk bort 5. mai i år.
Trondheimsbandet Soup har nylig vært i studio med produsent Paul Savage (Mowai, Franz Ferdinand, Arab Strap m.fl.) og spilt inn nytt album som utgis i vinter. Foto: OLE A.EKKER
Bokassa er et stonerpunkband som har turnert over store deler av Norge. Foto: Erlend Laanke Solbu
The Sideways spiller catchy og vindskeiv rock med referanser både til 60-tallets pop og psychedelia, 70-tallets powerpop, 80-tallets New wave og postpunk, og 90-tallets slacker-indie. Foto: Christina Undrum Andersen
Hardcore-/punkbandet The Regent spiller hurtig, teknisk og fandenivoldsk melodisk pønk Foto: Promo