- Det man ikke har på sangen får man ta igjen på sjarmen

- Herre blir artig, sjø, sier sunnmøringen Henriette Marø mange kjenner fra «Side om side» på NRK. Nå spiller hun «Jomfru Maria» i premiereaktuelle «Juleevangeliet – The Smash Hit Musical» ved Trøndelag Teater.

- Det man ikke har på sangen får man ta igjen på sjarmen, sier skuespiller Henriette Marø, skuespiller, som er med i forestillingen "Juleevangeliet - the smash hit musical" som har premiere på Trøndelag Teater fredag 18.november. 

Saken oppdateres.

- For en komiker, skrev Aftenposten om Marø etter hennes opptreden i forestillingen «Leonce og Lena» i fjor. 28-åringen fra Ålesund gikk ut av Teaterhøgskolen i Oslo 2014 og satte kursen mot Trøndelag Teater like etterpå. Her har hun vært med i produksjoner som «Påfuglen», «Petra von Kants bitre tårer», musikalen «Vår» og «Begynnelser». I tillegg har nok mange sett henne i situasjonskomedien «Side om side» på NRK, i rollen som Kopperuds assistent, Silje Helgesen.

LES OGSÅ: Lavmælt, dirrende perle

LES OGSÅ: Skuffende at Trøndelag Teater henter inn «Skam»-kjendis bare for å trekke mer publikum

Gledegruet seg

- Det var veldig gøy å være med på «Side om side». Det er en helt annen måte å jobbe på, og jeg måtte se meg litt opp på serien før jeg ble med selv. Jeg har jo sett på det av og til, men hadde behov for å se mer, sier Marø om tv-rollen hun takket ja til med skrekkblandet fryd. Plutselig var hun en del av det etablerte tv-miljøet i Oslo med komikere som Pernille Sørensen, Jon Almaas og Tore Sagen.

- Man er jo bevisst på at dette er folk som har holdt på med denne serien en stund, men det nytter jo ikke å tenke for mye på det. Og nå blir det en sesong til, sier Marø som pendlet mellom Trondheim og Oslo for å spille rollen som Silje.

LES OGSÅ: - Jeg er oppgitt, dette er helt grått

LES OGSÅ: Lenge leve Hedda

Mer romantikk for Jonas og Silje

- De som så siste episode i høst fikk kanskje med seg at det var litt romantikk mellom Jonas og Silje, det var litt «love», og det er dette som skal utvikle seg, sier sunnmøringen. Hun har takket ja til å være med også neste sesong av «Side om side» som skal spilles inn til våren og sendes høsten 2017.

Men nå er det «Juleevangeliet – The Smash Hit Musical» ved Trøndelag Teater som står for tur. Marø har rollen som Jomfru Maria.

- Dette er jo en litt annen setting enn hva de fleste forbinder med denne ikoniske skikkelsen fra før. Det blir veldig gøy, og det er full jobbing nå før premieren fredag. Slike innspurter er nesten magiske, det skjer så mye siste uka, sier Marø som har vært med på tre musikaler siden hun begynte ved teateret.

LES OGSÅ: Måtte ha hundre flytimer for å fikse teaterrolle

Skuespiller, først og fremst

- Jeg ser jo ikke på meg selv som noen utpreget sanger, med det er kjempegøy å få sjansen til å synge. Det at det har blitt flere musikaler har kanskje overrasket meg litt, at jeg er på den lista der, liksom. Men jeg klarer meg. Det man ikke har på sangen får man ta igjen på sjarmen, sier skuespilleren.

- Mange omtaler deg som et komikertalent?

- Jeg tenker at det er en stor ressurs å ha en komisk-åre, og det er absolutt noe jeg har lyst til å bruke i arbeidet mitt. Men jeg har først og fremst lyst til å jobbe som skuespiller med alt hva det innebærer. Jeg føler meg hjemme i komiske roller, men standup, og det å være kun meg på en scene, synes jeg virker skummelt. Da står jeg jo der som meg selv, sier hun humrende og legger til at hun trives best når hun kan skape noe innenfor fantasiens rammer. Dessuten setter hun pris på når folk tar ting ordentlig på alvor, noe hun selv forsøker å gjøre med Maria-rollen. Også for at det skal bli morsomt.

Komikken ligger i alvoret

- Jeg føler at mye av komikken ligger i dette, å ta ting fullstendig på alvor i den situasjonen man er i. Så skrur man det til og lager en karakter som kanskje reagerer på ting på en corny måte. Det handler om å ta tak i de små feilene som gjør at man får hjerte for karakteren, og da blir det ofte gjenkjennbart, sier skuespilleren.

Informasjonsrådgiver ved Trøndelag Teater, Sissel Grønlie, opplyser at forestillingen "Juleevangeliet – The Smash Hit Musical" er helt utsolgt, med unntak av enkelte forestillinger i romjulen.

- For å gi flere muligheten til å få den med seg, har teateret tatt kongelosjen inn som en del av forestillingen. Det er altså mulighet til å kjøpe to losjeplasser inklusiv bevertning. De to som kjøper disse plassene må regne med å bli inkludert i forestillingen, sier Grønlie.

Spiller på nyttårsaften

- Vi spiller til og med på nyttårsaften og jeg tenker at det blir gode vibber mellom oss på scenen og publikum i salen den dagen. Man har jo ikke så mye å gjøre på dagen på nyttårsaften læl, sier Marø smilende.

"Juleevangeliet - The Smash Hit Musical" har premiere fredag 18. november på Gamle scene ved Trøndelag Teater.

Snart premiere: Skuespiller Henriette Marø er med i

Snart premiere: Skuespiller Henriette Marø er med i "Juleevangeliet - the smash hit musical" på Trøndelag Teater. Her legger hun sminke før en av de siste prøvene. 

"Jomfru Maria":Skuespiller Henriette Marø har rollen som Jomfru Maria i "Juleevangeliet - the smash hit musical" på Trøndelag Teater. 

Fra

Fra "Side om side" til "Juleevangelitet - the smash hit musical": Henriette Marø, skuespiller (i rødt nest bakerst t.h.), spiller Jomfru Maria. 

På forsiden nå