Dette amerikanske bandet tryglet om å få spille på Pstereo

Pstereo offentliggjør de fem første artistene til neste års festival.

New York-bandet Cymbals Eat Guitars spilte på Pstereo i 2015. De likte seg så godt i Trondheim at de i år ba pent om å få komme tilbake. 

Saken oppdateres.

Sist helg var det nøyaktig ni måneder til Pstereo 2017 – men allerede i dag slipper festivalen de første navnene:

Phantogram (US), Silvana Imam (S), Spidergawd, Cymbals Eat Guitars (US) og Sonny Alven.

New York-bandet Cymbals Eat Guitars spilte på festivalen i 2015. De likte seg så godt i Trondheim at de i år ba pent om å få komme tilbake.

- De ønsket sterkt å komme tilbake til oss, vi var deres førsteprioritet. De er blitt skikkelige Pstereo-ambassadører og har twitret om at vi er verdens beste festival. Det er utrolig gøy. I tillegg var konserten de leverte sist helt fenomenal, sier bookingsjef Kim Aasli.

LES OGSÅ: - Uvirkelig å få dette bandet til Trondheim

Den skranglete indiegruppa ga i september ut sitt fjerde album, «Pretty Years». Bandnavnet har de lånt fra et Lou Reed-sitat der han beskriver lyden av Velvet Underground.

Rock, rap og triphop

Den amerikanske duoen Phantogram har gått fra å spille triphop til å samarbeide med storheter som Miley Cyrus og Big Boi. De er for tiden aktuelle med sitt tredje album «Three». Deres miks av 80-tallssynther, indie, elektronika og pop har gitt dem mye oppmerksomhet i hjemlandet.

- De blir bare større og større. Da vi skulle se dem i USA for tre år siden, kom vi ikke engang inn i lokalet. Konserten blir deres første i Norge, sier Aasli.

Svenske Silvana Imam blir av mange regnet som Skandinavias viktigste hiphop-artist. I januar ble hun priset som beste liveartist under svenske P3s Guld-galla. Hun er en artist Pstereo har ønsket å booke lenge, sier Aasli.

LES OGSÅ: - Målet er å finne trønderske artister som kan fylle Sverresborg

Også Per Borten og Spidergawd har besøkt Pstereo tidligere, men når de kommer tilbake i august er det den første muligheten til å se bandet etter utgivelsen av «Spidergawd IV» til våren.

Disker opp for fremtida

Sonny Alven (eller Sondre Elvestad som han egentlig heter) er en 22-åring fra Fana i Bergen som holder på å slå seg opp innen elektronisk dansemusikk, såkalt «EDM», og tropisk housemusikk. I fjor fikk han en hit med «Our Youth» som er spilt mer enn 10 millioner ganger på Spotify.

- Dette er en sjanger vi ikke har gjort så mye på, men vi må diske opp litt for fremtida. Vi har hatt Matoma tidligere, og det ble godt tatt imot. Dette kan fort bli den neste store eksporten fra Norge, sier Aasli, som mener slippet illustrerer bredden til festivalen.

- Artistene representerer ulike sjangere og legger en god grunnmur for neste års lineup. Når vi slipper dem så tidlig har folk muligheten til å kjent med dem i forkant, sier han.

DumDum Boys, Highasakite og Astrid S var blant headlinerne på Pstereo 2016.

I sommer markerte Pstereo tiårsjubileum, blant annet med å utvide fra to til tre dager. Også til neste år vil festivalen bli arrangert over tre dager, fra 17. til 19. august.

KOMMENTAR: Selv som tredagers festival var tiårsjubilanten Pstereo seg selv

Den amerikanske duoen Phantogram har gått fra å spille triphop til å samarbeide med storheter som Miley Cyrus og Big Boi. 

Den amerikanske duoen Phantogram har gått fra å spille triphop til å samarbeide med storheter som Miley Cyrus og Big Boi. 

Svenske Silvana Imam blir av mange regnet som Skandinavias viktigste hiphop-artist. I august spiller hun på Pstereo. 

Svenske Silvana Imam blir av mange regnet som Skandinavias viktigste hiphop-artist. I august spiller hun på Pstereo. 

Konserten med Spidergawd på Pstereo blir bandets første etter utgivelsen av «Spidergawd IV» til våren. Her fra Roskildefestivalen i fjor. 

Konserten med Spidergawd på Pstereo blir bandets første etter utgivelsen av «Spidergawd IV» til våren. Her fra Roskildefestivalen i fjor. 

På forsiden nå