Vinterfestspill med livlige finner og fjøsfest på Glåmos

Tysk stjernekvartett, finsk munnspillkvartett og Ingrid Bjørnov er blant festivalmusikerne under Vinterspill i Bergstaden 2017.

Bergstadens Ziir: Her ble det holdt flere konserter under Vinterfestspillene i 2017. 

Saken oppdateres.

- Det er mange utenlandske gjester i år med blant andre stjernekvartetten Artemis fra Tyskland og den lystige munnspillkvartetten Sväng fra Finland, sier festivalsjef Bjørn Nessjø, og legger til at det blir en spesiell opplevelse å høre Sibelius med fire musikere på munnspill.

LES OGSÅ: Musikalsk ridder fra Røros

Livat finsk kvartett

- Finland feirer 100 års selvstendighet i 2017, noe vi ønsker å markere med å denne livlige gruppen som spiller både klassisk, folkemusikk og tango, sier festivalsjefen.

Et bestillingsverk av den danske komponisten Bent Sørensen, festivalkomponisten under årets kammermusikkfestival i Trondheim, er også blant hovedattraksjonene. Verket urfremføres under åpningskonserten i Røros kirke.

Ny arena i år er gården til ordfører Hans Vintervold i Glåmos. Der blir det fjøsfest med gamle og nye folketoner. Samarbeidet med Berlinfilharmonien fortsetter. Fire musikere fra orkesteret kommer til festspillene i mars. De store kirkekonsertene utgjør fortsatt en stor del av Vinterfestspillene.

LES OGSÅ: Berlinfilharmonien fortsetter samarbeidet med Røros

LES OGSÅ: Godt besøk på leken vinterfest

Musikkopplevelser i fellesskap

- Vinterfestspillene har sin base i klassisk musikk, og det er de flotte musikkopplevelsene dette handler om. Samtidig er det å gå på konsert noe mer enn å bare lytte til musikk. Det handler også om å være med i et fellesskap. Vi er opptatt av at alle skal finne en musikkopplevelse som fenger, derfor har vi alltid med en såkalt populærkonsert. I år er det Ingrid Bjørnov som har fått dette oppdraget, en konsert som holdes i Storstuggu, sier Nessjø om det som blir det 18. Vinterfestspill i Bergstaden. Publikumstallet har ligget jevnt på mellom 4500 og 5000 de siste årene.

Vinterfestspill i Bergstaden arrangeres 16.–19. mars 2017.

Vinterfestspill for 18.gang: Festvalsjef Bjørn Nessjø byr på alt fra fjøsfest på Glåmos til klassiske konserter i Røros kirke under Vinterfestspill i Bergstaden 16.-19.mars 2017. 

Vinterfestspill for 18.gang: Festvalsjef Bjørn Nessjø byr på alt fra fjøsfest på Glåmos til klassiske konserter i Røros kirke under Vinterfestspill i Bergstaden 16.-19.mars 2017. 

På forsiden nå