Fredag kveld er det kvartfinale i «The Stream», og duoen Skei og PT har laget en låt til de som betyr aller mest for dem.

LES OGSÅ: - Det blir noen år med knallhardt arbeid

- Til denne sendinga skulle alle artistene dedikere en låt til noen som har betydd noe for dem. Vi valgte å lage en låt til samboerne våre. De er hjemme i Trøndelag og har alt ansvar alene mens vi er her. Vi vil at de skal vite at vi setter pris på dem, forteller duoen på telefon fra Oslo.

- Våre hverdagshelter

Kristoffer og Per Thomas har bodd i Oslo i over seks uker på grunn av deltakelsen i The Stream. De merker at savnet etter kjærester og barn hjemme begynner å bli stort.

- Heldigvis får vi sett de en del i helgene når vi har fri. Men det er klart det er rart å være så lenge borte. Vi håper at de etter opptredenen vår i kveld skjønner hvor mye de betyr for oss. At de skjønner at de er våre hverdagshelter.

Vanligvis er det dansing og full fest når Skei og PT entrer scenen. I kveld er det derimot en litt annen side publikum får se.

- Sangen er ikke emosjonell i seg selv, men det er klart at det ligger jo mye følelser i den. Det blir nok litt roligere i kveld, ja. Ikke noe stagediving, for å si det sånn. Vi kan si at seerne får en god dose trøndersk kosepop!

LES OGSÅ: - Det føles som en million dollars!

Visste ikke hva de gikk til

Da duoen meldte seg på musikkonkurransen tidlig i vår, visste de ikke helt hva konseptet gikk ut på. De trodde ikke engang de kom til å gå videre fra første runde. Nå står de igjen som en av de fire gjenværende aritstene i konkurransen, og beskriver reisen som uvirkelig.

- Det er rart, fantastisk, arti og alt på en gang! Det har vært så mange flinke folk med og at vi nå står igjen blant topp fire er helt utrolig, forteller de.

At det blir færre deltakere merkes blant de som er igjen. Selv om Skei og PT ikke før har vært i faresonen for å bli stemt hjem, og i tillegg vært blant dem med mest streams gjennom hele konkurransen, understreker de at de ikke føler seg trygge.

- Vi stoler ikke på at vi har gjort det bra før. Vi er helt avhengig av stemmer og støtter fra publikum.

LES OGSÅ: Hvis vi vinner blir vi to cowboyer fra Trøndelag i Hollywood

Nye fanskare

- Vi merker at flere har fått øynene opp for oss. Spesielt blant publikum på livesendingene ser vi at mange har plakater med navnene våre. Også kan vi stå en time og ta selfies med publikum etter sending, det er helt rått!

Guttene er klare på hva som er ambisjonen etter at de er ferdige med «The Stream-bobla».

- Målet er at vi kan fortsette å ha tett kontakt med plateselskapene og at vi skal kunne reise rundt i hele landet og spille konserter. Det er det som har vært drømmen siden vi startet, og nå føler vi oss ganske mye nærmere den drømmen.

LES OGSÅ: Musikken har kostet meg mye

Under sist sending trakk artistutvikler Espen Lind fram Skei & PTs låt "Idiot" som kveldens beste. Foto: Foto: Julie Tørrissen/TV2
Under oppholdet i Oslo blir savnet av kjærester og barn hjemme i Trøndelag stort. I kveld dedikerern duoen en låt til sine kjære. Foto: Foto: privat