- Det er kjempegode nyheter, men vi hadde hatt behov for mer. Dette vil gi om lag 100 plasser ekstra avhengig av disiplin, sier Vidar Hjemås, rektor i kulturskolen.

Adresseavisen har tidligere skrevet om de rekordlange ventelistene i kulturskolen i Trondheim. Tall fra september i år viste at kulturskolen i høst kan tilby 4294 plasser, om lag det samme som for ti år siden, mens de har hele 1794 ventelisteplasser. Det er flere enn noensinne og mer enn en dobling fra 2007.

Det er denne rekordlange ventelisten sentrum-venstrepartiene nå vil korte ned.

- Sammen med våre samarbeidspartier har vi et mål om å være landets beste kulturby for barn og unge. Det gjenspeiles i budsjettet som nå legges frem. Vi har styrket kulturskolen gjennom flere år, blant annet i bydelene. Nå vil vi øke antallet plasser, sier Julie Indstad Hole (Ap), bystyremedlem og nestleder i kulturkomiteen.

Hjemås sier de vil prioritere de som har stått lengst på venteliste.

- Men vi føler også for å støtte opp under skolekorps og -strykeorkester. I dag har vi lengst venteliste på tangentinstrumenter, men det er også der vi har flest elever, sier Hjemås.

I sitt alternative budsjettforslag, som Trondheim Høyre la frem sist fredag, foreslo partiet å gi to millioner kroner ekstra til kulturskolen.

Trondheimsbudsjettet vedtas i budsjettmøtet 15. desember.