Siri Gellein blir ny daglig leder i Elden

Siri Gellein (50) er ansatt som ny daglig leder i musikkteatret Elden.

Spennende kulturjobb: Siri Gellein er ansatt som daglig leder i Elden på Røros. Selv mener hun dette er den mest spennende kulturjobben i fjellregionen.  Foto: Grethe Lindseth

Saken oppdateres.

– Hun starter i jobben 1. mars 2017, og arbeidssted blir på Røros.

Gellein har erfaring som kommunikasjonsrådgiver, journalist og musiker, og kommer fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver hos Fylkesmannen i Sør-Trøndelag, opplyser Stiftelsen Elden i en pressemelding.

- Eldens publikum vil også kunne kjenne igjen Gellein i rollefiguren som enke fru Hiort. Siri gjorde nettopp denne rollen i oppsettingen i 2011, skriver nestleder og kultursjef i Røros, Morten Tøndel.

Spennende kulturjobb

- Dette er den mest spennende kulturjobben i hele fjellregionen, sier en entusiastisk Siri Gellein, som nå melder flytting til Røros.

Fikk du med deg denne: «Elden» holder gløden. Sluttscenene etser seg inn i minnet

Samtidig mener hun at hun har den mest spennende kommunikasjonsjobben i hele fylket hos Fylkesmannen, med sammenslåingen av de to trøndelagsfylkene.

- Sånn sett var timingen for å skifte jobb ikke god. Likevel klarte jeg ikke å la være å søke på jobben som daglig leder i Elden da jeg så utlysningen. En jobb som den lyses sjeldent ut. Dessuten har vi et småbruk på Røros. Både jeg og hundene gleder oss til å flytte opp på fjellet, sier hun.

Mannen til Gellein skal pendle mellom Røros og Trondheim.

- Unik musikkteateropplevelse

Gellein har alltid vært fascinert av den enorme innsatsen som over tre hundre frivillige legger ned i løpet av sommeren.

- Det er mange dyktige amatør- og profesjonelle skuespillere og musikere, produksjonsstab og de gode samarbeidspartnere som gjør at over 12 000 publikummere år etter år får en unik utendørs musikkteateropplevelse.

SE HER: Få med deg blinkskuddene fra musikkteateret her

I Stiftelsen Elden er de svært fornøyd med å få på plass Siri Gellein som ny daglig leder i Elden.

- Vi er helt sikker på at hun er riktig person til å lede organisasjonen videre mot vårt hovedmål, som er å utvikle Elden til et av de mest anerkjente utendørs musikkteatre i Norden, sier styreleder i Elden, Terje Svendsen.

Regi Paul Ottar Haga

Gellein tar over lederansvaret etter Hanne Bryde. Bryde er ansatt som samfunnsplanlegger i Røros kommune. I perioden fram til Gellein starter vil Berit Vordal fungere i stillingen. Vordal har tidligere innehatt både stillingen som daglig leder og produksjonsleder i Elden.

Paul Ottar Haga har regien for musikkteateret også neste sommer.

Paul Ottar Haga: Elden får en dimensjon som tar pusten fra hvem som helst

På forsiden nå