- Vi generer millioner til næringslivet i Trondheim i helga

Fem proppfulle Olavshaller og 6000 mennesker får oppleve D.D.E.s juleshow i helga.

- Springsteen er en egen greie, men det er ikke så stor forskjell når vi kommer til byen, sier Bjarne Brøndbo. 

Saken oppdateres.

- Springsteen er en egen greie, men det er ikke stor forskjell når vi kommer til byen, gliser Bjarne Brøndbo.

Namsosingene spiller for fem utsolgte Olavshaller i helga. To konserter fredag, og tre konserter i kveld lørdag. Det generer millioner av kroner til næringslivet i Trondheim i helga, mener Brøndbo.

- Det er mange som reiser til Trondheim for å få med seg dette, det er fulle hotell overalt. Folk er på juleshopping og de går ut og spiser. I går kom det en gjeng fra Moss og takket for konserten.

LES MER: Nå har Bjarne Brøndbo fått et nytt imageproblem

Mektig finale

Den etter hvert så tradisjonsrike julekonserten «No e D.D.E. Jul Igjen» er basert på bandets egne julesanger, som «Julkortet», «Englespællet», «Et ord vart lys» og «Verdens finaste stjernegutt».

I tillegg sper de på med noen juleklassikere.

LES OGSÅ: Norges nasjonalsang heter «Vinsjan på kaia»

Til årets juleshow har de med seg 40 mann sterke Namsos sangforening, barnekoret Vika Melodica fra Hommelvik og blåsere.

- Det er en flott forestilling med en mektig finale. Vi har fått tilbakemeldinger fra publikum om at det skal vær en utrolig fin opplevelse. I går hadde vi publikum fra ni tiår samlet i Olavshallen, og alle koste seg. Det er artig, sier D.D.E.-vokalisten.

Turné for risikabelt

Juleshowet hadde premiere i Namsos kulturhus onsdag der de spilte to konserter. Dagen etter fulgte de opp med to konserter i Kimen i Stjørdal.

- Folk i Namsos setter pris på at vi som en nasjonal utøver spiller i hjembyen. Samtidig blir det en slags generalprøve med publikum før vi drar videre, sier Brøndbo.

Les hva vi mente om en av bandets tidligere julekonserter

For noen år tilbake turnerte bandet med forestillingen gjerne en måned i strekk.

- Det var sinnssykt mye arbeid, kostbart produksjonsmessig og haddde en ekstrem høy økonomisk risiko. Det har også med alderen å gjøre at vi nå konsentrerer oss om Midt-Norge.

- Det er helt rått

Bjarne Brøndbo sier at Olavshallen og Trondheim er bandets desidert viktigste arena.

- Vi skulle gjerne ha spilt her en hel uke, vi. Det er fortsatt veldig mange som ikke får tak i billetter. Til neste år må vi i hvert fall ha én dag ekstra.

- Det er en voldsom interesse for disse konsertene. Vi lever av å underholde folk. For oss som har holdt på med dette i  25 år til neste år, er det helt rått.

PS. Når D.D.E. er ferdig med juleturneen vil antall billetter de har solgt være 7800 - det samme som postnummeret til Namsos.

På forsiden nå