Star Wars-universet består ikke bare av filmer, men også av tv-serier, bøker og annet. Petter Aagaard fra Trondheim er en eneste nordmannen som har skrevet bok om fenomenet.

- Når jeg leste Star Wars-bøker så så jeg at det var ingen som hadde skrevet om den dårlige Star Wars-perioden, som jeg mener var fra slutten av nittitallet til 2005. De filmene ødela en del, men det er nesten ingen som har villet omtale det fordi Star Wars har blitt så hellig for mange. Så jeg bestemte meg for å skrive en bok om det som ikke har vært så bra og hvordan det hadde kunnet vært bedre, sier Aagaard.

LES OGSÅ: Sebastian stod ute i kulda fra klokken 04.45

Fikk hatmail

At han skrev om det han mener var en dårlig periode var det ikke alle som satt like stor pris på.

- Jeg fikk en del hatmails før boka ble publisert, faktisk. Noen skrev at Star Wars var det kjæreste de hadde og at det at jeg snakket stygt om det var som at jeg skulle ha snakket stygt om kjæresten deres. Men det er jo ikke sånn at alt som har Star Wars-logoen på seg nødvendigvis trenger å være bra. Det ville jeg skrive om, forteller Aagaard.

Aagaard er selv stor fan av fenomenet Star Wars og skjønner at hvorfor folk er så engasjerte når det skrives noe om serien.

- Star Wars-fans er ikke bare en egen rase, men vi ser kunstverket for det det er. Det er ikke bare kommersielle filmer, det berører deg både emosjonelt og spirituellt fordi det er så mye dybde i det, sier han.

LES OGSÅ: 1700 solgte billetter til Star Wars-premiere

- Handler om godhet

Ifølge Aagaard er mange ikke bare fans av konseptet Star Wars, men troende til det de leser og ser om universet:

- Star Wars har så absolutt blitt en alternativ religion for veldig mange. Dessverre er de fem store verdensreligionene veldig fastsatt i reglerman må følge. Å tro på Star Wars er nesten litt som å være en buddhistmunk, det handler om å tro på godhet. Og det å tro på en kraft kan være realistisk, mener Aagaard.

LES OGSÅ: Slik vurderer vi de syv første Star Wars-filmene

Viktig å være på premieren

For Aagaard er det svært viktig å være på premieren når det kommer en ny Star Wars-film. Selv skal han på kinopremieren to ganger på onsdag.

- Jeg kunne valgt å se den noen dager senere som andre normale folk, men da mister man rockekonsertfølelsen hvor alle andre jubler og klapper og virkelig skjønner hva det handler om. Jeg har vært på mange premierer og det er noe helt spesielt, avslutter han.

Musiker og forfatter Petter Aagaard har som eneste norske forfatter skrevet bok om Star Wars. Foto: Per Olav Heimstad