Googles mest søkte ord i år: «Jovial»

Freddy Kalas må nok ta på seg æren for at Googles mest søkte ord i Norge i år, er «jovial».

«Er jo bare JOVIAL» synger Freddy Kalas i sin store hitlåt – noe som merkes på hva nordmenn har googlet mest etter. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix  Foto: Kim Erlandsen/NRK

Saken oppdateres.

Han er nemlig artisten bak storhiten «Jovial», som har herjet norske fester siden i sommer. Videoen har nær 4 millioner visninger på YouTube.

Derimot er det ikke så mange som søker på hvem Freddy Kalas selv er. På listen over mest søkte norske menn er det derimot to yngre artistkolleger som topper: Marcus og Martinus. På andre- og tredjeplass følger Alan Walker og Kygo.

LES OGSÅ: Freddy Kalas mener ungene tåler «En pinne for landet»

Populære bloggere

På spinnesiden er det derimot kvinnelige bloggere som søkes mest etter: Sophie Elise, fulgt av Caroline Berg Eriksen og Anna «Mamma til Michelle» Rasmussen.

Når det gjelder internasjonale personer, har nordmenn googlet Donald Trump mest, fulgt av Kim Kardashian og Justin Bieber – med Hillary Clinton nede på 6. plass.

Therese Johaug er mest søkt blant sportsutøverne, mens Sylvi Listhaug danker ut Erna Solberg på politikerlisten. Når det gjelder butikker, googler flest på Ikea, mens muffins leder blant oppskriftene vi søker etter. Google har også satt opp en egen «Skam»-liste, der Josefine Frida Pettersen leder foran Thomas Hayes.

Søkemotoren fastslår at selv om svært mange googler «Skam», så har man laget lister over hva som er mest søkt på totalt – og ikke hva som har økt mest, og der den norske serien ville ligget svært godt an.

LES OGSÅ: Det er Mari som er Noora, William, Vilde og Isak i sosiale medier

Og det aller mest søkte ordet? YouTube.

Mest søkte ord totalt

1. YouTube

2. Facebook

3. VG

4. Google

5. Finn

6. Google Translate

7. Dagbladet

8. 1881

9. Gule Sider

10. YR

Mest søkt etter om «Skam»

1. Josefine Frida Pettersen

2. Thomas Hayes

3. Noora Skam

4. Skam Skuespillere

5. William Skam

6. Ulrikke Falch

7. Herman Tømmeraas

8. Lisa Teige

9. Tarjei Sandvik Moe

10. Ina Svenningdal

LES OGSÅ: Josefine Frida Pettersen spiller i musikalen «Robin Hood - Rai Rai i Sherwoodskogen».

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå