- Jeg gråter av glede

Onsdag morgen var det premiere på «Rogue One: A Star Wars story». Fansen Adresseavisen har snakket med er storfornøyde med filmen.

Øien kom utkledd som Darth Vader til premieren på den nyeste Star Wars-filmen onsdag morgen.  Foto: Glen Musk, Adresseavisen

Saken oppdateres.

- Filmen var helt fantastisk, det var applaus i hele salen når den var ferdig, sier Petter Aagaard, Star Wars-fan som er den eneste nordmannen som har skrevet bok om fenomenet.

LES OGSÅ: Dette syns Adresseavisens anmelder om «Rogue One: A Star Wars Story»

Darth Vader-comeback

- Jeg likte at dette er en film som ikke har alt for mange baller i lufta. Det var et klart mål. I tillegg var retroaspektet viktig i denne filmen, det er mange referanser og hint til den første filmen som kom ut i 1977, sier Aagaard.

På premieren, som var klokken 10, hadde flere kledd seg ut som kjente karakterer fra filmen. En av dem var Ole Sivert Øien, som kom utkledd som selveste Darth Vader.

- Nå er jeg helt på gråten av glede. Jeg må nok se den et par ganger til før den synker helt inn. Men som fan er jeg utrolig fornøyd med filmen, forteller Øien.

LES OGSÅ: Star Wars har for mange blitt en religion

Noe som gjorde denne filmen ekstra spesiell, var forventningen knyttet opp til at Darth Vader, skurken i filmen, skulle komme tilbake. Øien synes det var gøy å se karakterern han var kledd ut som på skjermen igjen.

- Darth Vader gjorde et kjempecomeback. Ond med store bokstaver, akkurat slik han skal være, mener Øien.

Adresseavisen sendte live fra Nova kinosenter før premieren hvor Øien fortalte at han egentlig skulle vært på jobb da den første norgesvisningen gikk.

- Jeg er så heldig at jeg har en arbeidsgiver som skjønner min fascinasjon, så jeg var tidlig ute med å søke meg fri for dette her, fortalte Øien.

Fansen lager film

Øien er med i en gruppe for Star Wars-interesserte mennesker som heter Nordic Garrison. Også gruppas leder, Hans-Petter Vassgård, var letter og glad etter å ha sett filmen.

- Den skilte seg ut fra de andre filmene, men den vokste enormt på meg underveis. Det var mange skjulte detaljer og hint til de første filmene, sier Vassgård. 

LES OGSÅ: 1700 solgte billetter til Star Wars-premiere

Det er spesielt en ting Petter Aagaard, forfatter og selvutnevnt Star Wars-ekspert, trekker fram når han snakker om de nye Star Wars-filimene:

- Denne filmen lover veldig bra for framtiden. Det som er så bra er at regissøren selv var ti år da den første filmen kom ut. Han er vokst opp i dette og forstår virkelig hvordan fansen ser universet. Det tror jeg Star Wars-konseptet vil ha god nytte av i årene som kommer, sier Aagaard.

LES OGSÅ: Slik vurderer vi de syv første Star Wars-filmene

Medlemmene i den Star Wars-interesserte gruppa Nordic Garrison kom utkledd som karakterer fra de tidligere filmene til premieren. 

Medlemmene i den Star Wars-interesserte gruppa Nordic Garrison kom utkledd som karakterer fra de tidligere filmene til premieren. 

På forsiden nå