Det ryr virkelig på med nyheter fra strømmetjenestene i dagene før jul. På onsdag fikk vi tilgang til Amazons strømmetjeneste her i Norge ( med «The Grand Tour» som det største lokkemidlet) og nå kliner Netflix til med hele fem kvalitetssikrede egenproduksjoner hvorav en av disse glefser HBO-favoritten «Westworld» i halen.

Les også: Nå kan du se «The Grand Tour»

Les også: Se Elijah Wood i «Dirk Gently's Holistic Detective Agency»

Serien det er snakk om heter «The OA» og ble lagt ut i dag med minimal hype og fullstendig uten oppblåste PR-kampanjer i forkant. Serien ble lagt ut i sin helhet ( åtte timelange episoder) og allerede nå strømmer anmeldelsene inn.

IGN skriver følgende om serien: «The OA er en nesten skremmende realistisk, men likevel fantastisk utforskning av menneskets skjørhet, kunst, sannhet, virkeligheten, overlevelse og mest av alt håp.  Du blir dratt inn i denne fiktive verdenen som ligner så mye på vår egen».

Vulture har følgende ting å si om serien: «Netlix-serien The OA er en usedvanlig hyggelig desember-overraskelse å binge seg gjennom. I et år der de fleste historier i TV-serier er så overtydelige at du ser dem komme fra flere kilometers avstand, så er The OA en hyggelig førjulsgave. Den makter faktisk å overraske. Serien viser alle de andre hvordan det skal gjøres.»

Entertainment Weekly går enda lengre: «En ting vi kan avsløre med showet er at det byr på noen fantastiske skuespillerprestasjoner. Resultatet begeistrer stort og gjør at du knapt kan vente på neste sesong.»

Har du abstinenser etter mer mystikk av typen «Westworld» så klør «The OA» deg på den flekken der det klør som verst. Metafysikk, obskure mysterier og spennende gåter i åtte strake timer.

Neste Netflix-orignal av dagen er filmen «Barry». Dette er en to timer lang film som tar for seg Barack Obamas liv ved Colombia University i 1981. Vi får ta del i en rekke hendelser som formet den unge Barack til den mannen som senere skulle bli president i USA fra 2009 til 2017.

«Crazyhead» er navnet på serien som peker nese til den etterhvert så oppbrukte zombie-sjangeren. De to bowlinghallansatte jentene Amy og Raquel sparker demonrumpe, samtidig som de slåss mot sine egne indre demoner og innpåslitne gutter. En helt annerledes tenåringsserie enn f.eks. «Hemlock Grove» eller «Between». Denne er faktisk morsom og svært underholdende.

Om du ikke er av den forutinntatte typen så skal du gi «Sandstorm» en sjanse. Nok en rykende fersk egenproduksjon fra Netflix, men fra Israel denne gangen. Filmen har en samlet score på hele 96 av 100 på ranking-nettstedet Rotten Tomatoes. Filmen handler om en tenåringsjente fra en beduin-stamme som befinner seg fanget mellom sitt eget begjær og og de pliktene som tradisjonen forlanger av henne. Synes du det høres ut som en dårlig kjærlighetsfilm av den typen det går 13 på dusinet av. Du kan ikke ta mer feil.

«Cannabis» er en fransk Netflix-orginal i seks episoder som tar for seg narkotikahandelen mellom Marokko og Europa. Tidvis svært brutalt og realistisk. En serie for de som elsket «Narcos», «Breaking Bad» og dokumentarfilmene «Cocaine Cowboys».

NB! Denne har vi desverre ingen trailer til.