Torsdag 29. desember, altså femte juledag, kommer Dana Gillespie til Scandic Lerkendal for å spille på årets utgave av Juleblues.

Dama til Donovan

Gillespie har spilt inn over 45 plater, og har samarbeidet både med David Bowie, Jimmy Page og Nick Ronson. Artisten og skuespilleren var også den første Maria Magdalena i den første oppsetningen av Webber/Rice-musikalen «Jesus Christ Superstar» som åpnet Palace Theatre i London i 1972. På gammeldagan – Gillespie er nå 67 år – har det gått mest i blues for artisten. På den karibiske øya Mustique har hun gjennom en årrekke arrangert en bluesfestival hvor inntektene går til veldedige formål. Mick Jagger har blant annet spilt på festivalen.

- Gillespie er en tøff dame med en stor stemme. Jeg husker dessuten at hun var kjæreste med den kjente skotske singer-songwriteren Donovan, forteller Jan Aage Hansen, vokalist i MR Hansen Band.

Begynte i det små

Det er 16. året at MR Hansen Band inviterer til juleblues. Det startet i det små, nemlig på brune Kafé Larsen. Bluesbandet inviterte venner og bekjente til blåtoner før jul, og siden har det ballet på seg til større lokaler og langt flere publikummere.

- Juleblues har vært innom både Byscenen, Britannia og Royal Garden. Vi var noen år på Clarion Brattøra før vi nå har plass til 1600–1700 publikummere på Scandic Lerkendal. For veldig mange er dette blitt en juletradisjon de bare må få med seg, forteller Jan Aage Hansen.

Det blir en lang blues-aften med 35–40 sanger fra scenen. I tillegg til Gillespie, kommer Ulf Risnes og Eldar Vågan. Mr. Hansen sjøl skal synge og spille sammen med fire profilerte vokalister: Siri Gellein, Therese Ulvan, Bente Smaavik og Kathrine Rømmen.

Selv om de steller i stand til fest for publikum, blir femte juledag en solid arbeidsdag for musikerne i MR Hansen Band.

- Gjennom alle år har artistene kommet alene, og vi har kompet dem under konserten. På forhånd har vi derfor øvet inn alle låtene uten vokal.

Jan Aage Hansen og resten av Mr. Hansen Band arrangerer Juleblues på 16. året. Foto: Ole Martin Wold, OLE MARTIN WOLD
Therese Ulvan synger på Juleblues. Foto: Bård Sande
Ulf Risnes spiller på Juleblues femte juledag. Foto: Morten Antonsen
Hemmat te jul: Eldar Vågan tar med gitaren og gjester Trondheim under Juleblues. Foto: NTB Scanpix/Stian Lysberg Solum, NTB scanpix