«Skam» tar av, men serien går fortsatt i minus for NRK

NRK har begynt å tjene penger på å selge rettigheter til «Skam». Men suksessen går fortsatt i rødt for statskanalen.

NRK tjener ikke store penger på «Skam», men gjennomslaget er stort. Her kom jentene fra serien på scenen for å dele ut pris under Gullruten i Grieghallen.  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Saken oppdateres.

– «Skam» går ikke i pluss. Vi bruker mer penger enn vi har i inntekt på denne serien. Mye mer. Men «Skam» er likevel billig drama, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Han var tirsdag kveld i EU-parlamentet i Brussel for å fortelle om tenåringsdramaet, som nå går sin seiersgang i Danmark, Sverige og en rekke andre land. På plass på arrangementet var også NRKs dramasjef Ivar Køhn, statssekretær Bård Folke Fredriksen (H) fra Kulturdepartementet og Norges ambassadør til Belgia, Ingrid Schulerud.

NRK tjener totalt noen titalls millioner kroner i året på salg av rettigheter til utlandet, forteller Eriksen.

I Brussel er det fortsatt mulig å gå inn på nettsidene til «Skam», men det er ikke mulig å spille av videoklippene. Det skyldes at NRK har måttet blokkere videoene for seere i utlandet på grunn av opphavsretten til musikken i serien.

– Dette er ikke noe vi egentlig ønsker, men NRK kan ikke klarere rettighetene for hele verden. Vi skal bruke pengene våre på det norske publikummet, sier Eriksen til NTB.

NRK ser likevel på mulighetene for å løse problemet, understreker kringkastingssjefen, som nødig vil skuffe seriens mange utenlandske seere.

Les også: Nora og William er på navnetoppen

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier NRK fortsatt bruker mer penger på «Skam» enn hva serien genererer av inntekter.  
        
            (Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix)

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier NRK fortsatt bruker mer penger på «Skam» enn hva serien genererer av inntekter.   Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

På forsiden nå