- Hyggelig, men uetisk

Forfatter Torvald Sund synes det er hyggelig å bli nominert til Ut-Awards, men mener det er feil å overlate avstemningen til leserne.

Glad og litt kritisk: - Fin pris, men jeg liker ikke avstemningen, sier forfatter Torvald Sund (til høyre). Han feiret likevel med skuespiller Hildegunn Eggen (i midten) som hadde med datteren Signe Karmhus som anstand.  Foto: Kristin Slotterøy

Saken oppdateres.

Torvald Sund (64) var nominert i kategorien Årets trønderske forfatter, som i år gikk til Anne B. Ragde, og presiserer at det er svært hyggelig å bli nominert.

- Ikke minst synes jeg det er flott at Adresseavisen deler ut en slik kulturpris, det er en fin måte å markere kulturlivet på. Men jeg er kritisk til avstemningen. Ved at leserne avgir stemmer på nett, er det den som greier å mobilisere flest stemmer blant venner og bekjente – blant annet på Facebook – som vinner. Det burde heller vært en fagjury som kåret vinnerne, mener Sund som er aktuell med romanen «Bøt nota, fang livet».

- For å si det sånn, jeg har ikke stemt på meg selv, sier Sund med et smil.

- Engasjement

Sjefredaktør Tor Olav Mørseth i Adresseavisen er enig at så lenge det er en avstemning er det en fordel for dem som er flinkest til å mobilisere.

- Samtidig er dette en folkepris, og ikke en fagpris som deles ut av en jury. Da er det også et spørsmål om hvem som skaper mest engasjement, sier Mørseth.

- Gullår for meg

Bortsatt fra Sunds lille stikk, var det svært gemyttlig stemning da Ut-Awards gikk av stabelen for 17. gang på Dokkhuset i Trondheim tirsdag kveld. Ut-Awards er en kulturpris i regi av Adresseavisen, og det er altså leserne som stemmer fram vinnerne i hver kategori.

Hildegunn Eggen (62), som ble kåret til årets trønderske skuespiller, var gledestrålende.

- 2016 var virkelig et gullår for meg. Jeg går ikke av med førtidspensjon med det første, ler Eggen som var nominert for tre roller i tre ulike oppsetninger.

Tippet riktig

Det trønderske ute- og restaurantlivet er blomstrende, og har også fått stadig flere kategorier i Ut-Awards. Både årets kafé, restaurant, utested og utelivsnykommer ble kåret.

- Det er veldig artig at det er kommet så mange gode restauranter i Trondheim, og vi synes det er en ære å bli nominert. Men vi har mest tro på at Røst blir årets restaurant. De er knallgode, uttalte altmuligkvinne Jeanette Johansen hos nominerte Mathallen som fikk rett: Røst Teaterbistro ble årets restaurant.

«Noora» og «Vilde»: Josefine Frida Pettersen (til venstre) og Ulrikke Falch, kjent fra nett-serien «Skam» i NRK, delte ut pris til P3Nyheter i NRK som ble årets radioprogram. 

«Noora» og «Vilde»: Josefine Frida Pettersen (til venstre) og Ulrikke Falch, kjent fra nett-serien «Skam» i NRK, delte ut pris til P3Nyheter i NRK som ble årets radioprogram. 

Glad gjeng fra Mathallen: Dag Olav Kolltveit (fra venstre), Ragnar Tessem, Anders Brosveet og Jeanette Johansen fra Mathallen koste seg på prisutdeling - selv om de ikke vant. 
    
      (Foto: Kristin Slotterøy)

Glad gjeng fra Mathallen: Dag Olav Kolltveit (fra venstre), Ragnar Tessem, Anders Brosveet og Jeanette Johansen fra Mathallen koste seg på prisutdeling - selv om de ikke vant.  Foto: Kristin Slotterøy

Klar for «rai, rai i Sherwoodskogen»: Klaus J. Sonstad og Gunnar Eiriksson spiller henholdsvis Lille John og Robin Hood i Trøndelag Teaters store musikal, «Robin Hood, rai, rai i Sherwoodskogen» som har premiere neste uke. 
Sammen med de andre skuespillerne serverte duoen en smakebit fra stykket under Ut-Awards. 
- Jeg har ventet på dette hele livet, sier Sonstad som debuterer som skuespiller «på orntli». 
 
    
      (Foto: Kristin Slotterøy)

Klar for «rai, rai i Sherwoodskogen»: Klaus J. Sonstad og Gunnar Eiriksson spiller henholdsvis Lille John og Robin Hood i Trøndelag Teaters store musikal, «Robin Hood, rai, rai i Sherwoodskogen» som har premiere neste uke. Sammen med de andre skuespillerne serverte duoen en smakebit fra stykket under Ut-Awards. - Jeg har ventet på dette hele livet, sier Sonstad som debuterer som skuespiller «på orntli».   Foto: Kristin Slotterøy

På forsiden nå