- Vi er de største divaene på teateret

Klaus Sonstad og Josefine Frida Pettersen står på hovedscenen for første gang i Trøndelag teaters nye vårmusikal.

Torsdag 11. februar er det premiere på «Robin Hood - Rai Rai i Sherwoodskogen» ved Trøndelag Teater. 

Saken oppdateres.

Pettersen, kjent som Noora fra serien «Skam», og Sonstad, er aktuelle i oppsetningen «Robin Hood – Rai Rai fra Sherwoodskogen». Stykket, som har premiere 11. februar, baserer seg delvis på sagnet Robin Hood.

Til forskjell fra originalen er Trøndelag teaters oppsetning lagt til Trondheim, der 50 prosent av byens rikdom kontrolleres av noen få velhavende menn. For å gjøre stykket så lokalt som mulig er forestillingen også krydret med flere perler fra den rike, trønderske musikkatalogen.

- Det handler om en gjeng lovløse, som er utstøtt fra samfunnet. Min karakter, lille-John, er Robin Hoods lojale bestevenn, men han er også en reddhare. Derfor ligner John egentlig ganske mye på meg. Han er både tøff og redd samtidig, forteller Sonstad.

LES OGSÅ: Nachspielet fra helvete

Bedre stemning med litt alkohol

Sonstad, som kanskje er mest kjent som den enfoldige sauebonden Odin Jensenius fra radioduoen Are og Odin, trives god på teaterscenen.

- Om du ikke er fornøyd med noe du gjør på TV eller radio har du ingen mulighet til å endre på det. Det blir liggende der til evig tid. Hvis jeg derimot føler at jeg gjør en dårlig forestilling på teateret, får jeg alltid mulighet til å gjøre en bedre framføring kvelden etterpå.

LES OGSÅ: Skam-Josefine blir Samantha Fox

Det er bare en drøy uke til premieren, der han skal stå på scene sammen med et titalls skuespillere, deriblant veteraner som Anne Krigsvoll og Frode Rasmussen. Han mener at publikum kan ha mye å si for hvor god forestillingen blir.

- Jeg kan tenke meg at formen til publikum kan være med på å påvirke forestillingen. Om det er et litt småslapt tirsdagspublikum, eller om det er noen som kommer innom etter å ha tatt noen glass en fredagskveld, vi skal få dem i godt humør, uansett, humrer han.

Et skjult sangtalent

Sonstad er ikke den eneste som er uvant med teateret. Ved siden av ham sitter Josefine Frida Pettersen, som har gått fra rollen som Noora i «Skam» til å gestalte figuren Samantha i denne nye musikalen.

- Dette med teater er kjempenytt for meg. Du øver, og øver og øver i mange uker, med massevis av folk. Det hele blir et helt nytt eksperiment, sier hun.

LES OGSÅ: Skam-skuespillerne synes det er skummelt å være rollemodeller

Pettersen mener at hun har fått utdelt en veldig særegen rolle.

- Hun er en svevende, småskrulling, som samtidig er ulykkelig forelsket. Hun har også en ganske spesiell klesstil, legger Pettersen til.

- Du er flink. Du kommer til å nå langt, smetter Klaus inn fra sidelinjen, før han spøkefullt legger til:

- Vi er nok de to største divaene her på teateret.

Han legger til at Josefine har flere talenter som kanskje er ukjente for det meste av teaterpublikumet.

- Noe av det folk kan se fram til er å høre Josefine synge. Det kan jeg garantere at er verdt å få med seg, avslutter Sonstad.

Visste du at det skal spilles inn en britisk storfilm i Trondheim? Les saken her.

Klaus Sonstad, mest kjent som bonden Odin Jensenius fra radioduoen Are og Odin, spiller Robin Hoods høyre hånd Lille John. 

Klaus Sonstad, mest kjent som bonden Odin Jensenius fra radioduoen Are og Odin, spiller Robin Hoods høyre hånd Lille John. 

Anne Krigsvoll er sammen med Frode Rasmussen en av veteranene som spiller i stykket. 

Anne Krigsvoll er sammen med Frode Rasmussen en av veteranene som spiller i stykket. 

På forsiden nå